Pazartesi günü Karasu İlçe Müftülüğü koordinesinde Ahilik Haftası kutlandı. Pazaryeri Şehitler Cami önünde İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi tarafından Ahilik duası yapıldı. Duanın öncesinde AK Parti Karasu İlçe Başkanı Recep Aksu’nun talebi olan pazarın dua ile açılması talebine de cevap veren Çelebi, “Bundan sonra hocalarımızın eşliğinde pazarımız dualar eşliğinde açılacak” dedi.

ESNAFA ZİYARET

Müftü Mehmet Çelebi, “Ahilik kardeşlik demektir. Yaklaşık 10 asır evvel kurulan ve yıllar sonra da unutulan bu güzel ecdadın mirasını bizler inşallah bundan sonra hatırlamaya ve hatırlatmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Müftü Çelebi, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, AK Parti Karasu İlçe Başkanı Recep Aksu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre ve bazı camii imam hatipleri pazar esnafını da ziyaret ederek hayırlı kazançlar diledi.

EMRE’DEN TEŞEKKÜR

Çelebi ve beraberindeki heyet ilçe merkezindeki esnafları da ziyaret ederek Ahilik Haftası anısına hediye verdi. Ardından ise Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre makamında ziyaret edildi. Çelebi, Emre nezdinde tüm esnafların Ahilik Haftası’nı tebrik etti. Emre ise, “Ahilik ahlakla başlayan bir durum. Ahlakın da yer bulduğu bir esnaf profilinde her zaman güzel şeyler olmuştur” diyerek kendilerini ziyaret eden heyete teşekkür etti.

Güler Çınasoğlu’nun haberi