Pazartesi günü Karasu’da Filistin için yürüyüş düzenlendi. Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri ve Karasu halkının katıldığı yürüyüşte Karasu İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı aynı zamanda Cihannüma Karasu Temsilcisi Kenan Gürgün tarafından tüm katılımcılar adına bir basın açıklaması yapıldı. Gürgün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

EYLEMLER DEVAM EDECEK

Gazze’de yaşanan zulmü lanetlemek üzere üç haftadır her pazartesi saat 18.00’de yaptığımız toplantının üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Karasu’dan da bir ses çıksın, bir duruş gelsin istiyoruz. Bunun için buradayız. Gazze’deki zulüm bitene kadar her pazartesi aynı saatte bu eylemi sürdürmeye devam edeceğiz. Buradan sunu söylemek istiyorum; Gazze’deki zulme dur demek için 1 Haziran cumartesi günü Sakarya’da bütün STK’ların desteği ile bir yürüyüş gerçekleştirildi. Bu yürüyüşün STK’lar adına yapılan konuşmada çözüm önerisi ve kararların ısrarla tekrarlanması gündeme geldi.

KARAR İPTAL EDİLMELİ

STK’ların yaptığı toplantıda çıkan birinci mesaj; İsrail devlet olma kararı aldıktan sonra 1949 yılında o günün şartları gereği İsrail’i devlet olarak tanıdığımız kararın TBMM’indeki tüm siyasi partilere seslenerek söylüyoruz ki; bu karar derhal iptal edilmelidir. Çocukları katledenlerin devlet olma potansiyeli yoktur. Böyle bir yapı devlet vasfını artık korumuyordur. Bunun için bu kararın iptal edilmesini istiyoruz. Bu birinci talebimiz bunu sürekli tekrarlayacağız ve inşallah birilerinin kulağına gidecektir.

YASA ÇIKARILSIN

İkinci mesajımız; dünyanın her yerinde terörü, terörizmi övmek suçtur. Bu bizim ülkemizde de yasalarımızda da böyledir. Dünyadaki en büyük terörizm Siyonizm’dir. En büyük teröristte Siyonistlerdir. Ben buradan TBMM’deki vekillerimize, cumhurbaşkanımıza tekrardan ilan ediyoruz ki, Siyonizm’i terör faaliyeti içine alan bir yasa çıkaralım ve Siyonizm’i destekleyenleri terörü övme suçundan yargılayalım.

YARGILANMALILAR

Üçüncü mesaj ise, çifte vatandaşlar için bir uygulama var. Bu her devlet için var, İsrail’de de var. İsrail vatandaşı, aynı zamanda Türk vatandaşı olan çifte vatandaşlar var. Buraya gelip tatil yapıp, çalışıp, rahatına bakıp sonrada Gazze’de kardeşlerimize bomba yağdıran insanlar var. Biz bunu kabul etmiyoruz. Orada bomba yağdırıp burada oturmasını istemiyoruz. O yüzden çifte vatandaşlıların İsrail adına kaldırılmasını ve bunların, orada faaliyette bulunanların, terör suçundan yargılanmasını talep ediyoruz.

TEK FİLİSTİN DEVLETİ

Sayın cumhurbaşkanımızdan ve siyasilerimizden dünyada konuşurken, dünya milletine hitap ederken bir paradigma değişikliği talep ediyoruz. Başkenti Doğu Kudüs olan değil, doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti, tek Filistin devleti istiyoruz. İsrail devleti ya da iki devletli çözüm, çözüm değildir. Bugün durduğunda yarın durmayacak yarın durduğunda öbür gün durmayacak. Tek devletli Filistin devleti başkenti Kudüs olandır. Doğu, batı diye bir şey yoktur.

TALEBİMİZ VAR

Son olarak STK’lardan bir talebimiz var. Gündem oluşturun. Bireysel faaliyetler hiçbir işe yaramaz, kitlesel hareketler, kitlesel eylemler yapmak lazım. STK’lara düşen en önemli görev, devlet adamlarımızı, siyasilerimizi, meclisimizi yaptığımız eylemlerle karar almaya ikna etmektir. Onlara bir yol göstermemiz lazım. Toplumdan böyle bir talep var deyip kanun çıkarmalarına yardımcı olmamız lazım. Toplumdan bir talep gelmediği sürece hiç kimse kendi kendine bir yasa çıkarmaz. Burada tüm STK’lara büyük görev düşüyor. Bu taleplerimizi yüksek sesle her platformda dile getirmenizi talep ediyoruz.”

DUA EDİLDİ

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Şube Müdürü Mehmet Taşkıran, Sivil Toplum Kuruluş üyeleri, Karasu halkı ve çocukların katıldığı yürüyüşte yapılan konuşmanın ardından Filistin için dua edildi. Yürüyüşe katılan vatandaşlar da yapılan bu eylemin hiçbir kurum, kuruluş ya da siyasiye partiye ait olmadığını vicdanı olan herkesin yürüyüşe katılarak yapılan zulme sessiz kalmaması gerektiğinin altını çizdi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi

foto_galeri_700x89

Editör: Nevtan Angün