19 Eylül Gaziler Günü Karasu’da kutlandı. Tören kapsamında Karasu Kaymakamlığı önünde çelenk töreni düzenlendi. Törende Kocaali Kaymakam Vekili Haluk Koç, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Temsilcisi Hayrettin Eraydın, Atatürk Büstü’ne çelenlerini sundu. Akabinde ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

ERAYDIN KONUŞMA YAPTI

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Türkiye Muharip Gaziler Derneği Temsilcisi Hayrettin Eraydın yaptı. Eraydın, “19 Eylül, Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine, terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz’da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür” vurgusunu yaptı.

MEVLÜT OKUTULACAK

Karasu Kaymakamlığı önünde yapılan törenin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karasu irtibat bürosu da ilçe protokolü tarafından ziyaret edildi. Program kapsamında bugün (Salı günü) öğlen namazından önce şehitler ve ebediyete intikal eden gaziler için Karasu Merkez Camisi’nde Mevlidi Şerif okunmasıyla son bulacak.

Güler Çınasoğlu’nun haberi