Cuma günü Karasu’da, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı çelenk sunma ile başladı. Karasu Atatürk Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Aslı Bayır’ın sunumuyla Karasu Kaymakamlığı önünde düzenlenen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, anıta çelengini sundu ve ardından ise 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde ise Karasu Halk Eğitimi Merkezi Müzik Öğretmeni Nesrin Akan Çiftçi yönetiminde İstiklal Marşı okundu. 

GURUR DUYUYORUM

Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda ise Karasu Anadolu Lisesi’nin hazırladığı ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Serap Kılınç ve Kimya Öğretmeni Satılmış Karka’nın sunumuyla kutlama programı gerçekleştirildi. Programda Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr.Yusuf Tekin’in Öğretmenler Günü kutlama mesajı da okundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan da günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Turhan, “Şüphesiz hayatta her meslek önemlidir, kıymetlidir, saygıdeğerdir. Ancak pek az meslek öğretmenlik kadar insanda derin izler bırakır. ‘İyi ki öğretmenim’ diyen koca yürekli öğretmenlerimin Öğretmenler Günü'nü kutluyor; ülkemizin eğitim ağacının dalında onlar gibi bir yaprak olmaktan duyduğum gururu ifade ediyorum” sözlerini kullandı. 

AYNI YERDE ŞİMDİ VEDA

Emekli Öğretmenleri temsilen Mustafa Çalışkan, konuşma yaptı. Öğretmenliğim kutsal bir meslek olduğunu ve bu meslekte yer almaktan gurur duyduğunu söyleyen Çalışkan, 44 yıllık eğitim hayatı boyunca kendilerine emanet edilen öğrencilerini evladı gibi gördüğünün altını çizdi. Konuşmasında mesleğe yeni başlayan öğretmenlere de seslenen Çalışkan, “Sizler, bu mesleği heyecanla, güler yüzünüzle, her gün kaç minik yüreğe dokunduğunuzu hesaplayarak ve yemininizi hiç unutmayarak icra edin ki biz emekli öğretmenlerin gözü arkada kalmasın. Sizlere başarılar diliyorum” dedi. Çalışkan, 44 yıl önce eski adı Karasu Lisesi’nde mesleğe ilk adımını attığı okulda veda konuşmasını yapmasının da kendisini duygulandırdığını söyledi. Çalışkan’a programın sonunda hizmet şeref belgesi de Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan tarafından takdim edildi.

ONLAR BİRER CEVHER

Genç öğretmenleri temsilen ise Karasu Anaokulu Rehberlik Öğretmeni Aysu Gök konuşmasını gerçekleştirdi. Gök, “Biz öğretmenler, öğrencilerini ayrı ayrı bireyler olarak görürüz ve değer veririz. Her öğrencinin ayrı bir dünya olduğu, topluma mutlaka kazandırılması gereken bir cevher olduğu bilinciyle öğrenciye yaklaşırız. Öğrencilerin kalplerini kazanma adına, onlara bir şeyler öğretme adına her fırsatı değerlendiririz. Değişen şartlara ayak uydurabilme hatta mevcut şartları eğitim ve öğretim lehine olabilecek şekilde öğrencilerimizi geleceğe hazırlarız. Yürekten inanıyorum ki bugün kutsal mesleğe yeni başlayan ben ve arkadaşlarım aynı zamanda bir milletin geleceğini değiştirmeye aday olduğumuzun da bilincindeyiz” diye konuştu.

YEMİN ETTİLER

Yoğun katılımın olduğu programda Fatma Zehra Uzun “Ben öğretmen olmak istiyorum”, Hüseyin Efe Demirci “Baş öğretmen Atatürk” şiirleri okunurken, şehit olan öğretmenler anısına video gösterimi de yapıldı. Adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreni de Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Okul Müdürü Adem Arslan yönetiminde gerçekleştirildi. Gölköprü İlkokulu Okulöncesi Öğretmeni Elif Tuğba Köse, Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi Öğretmeni Halim Korkmaz, Yuvalıdere İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Songül Memişbey yemin etti. Ardından ise Öğretmen Marşı okundu ve “Öğretmen bir nehirdir” isimli tiyatral oratoryo gösterisi izleyenlerin beğenisine sunuldu. Oratoryo gösterisinde Müzik Öğretmeni Özge Yaya ve bir grup öğrenci sergiledikleri performans ile izleyenleri mest etti.

ÖDÜL TÖRENİ

Programın sonunda ise 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim Yarışması’nda İnönü İlkokulu’ndan Alya Duha Alemdar birinci, Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’ndan Çağdaş Merttürk ikinci ve Toki Demokrasi İlkokulu’ndan Miray Mert üçüncü oldu. Şiir Yarışması’nda Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’ndan Fikri Devrim Merttürk birinci, Karasu İmam Hatip Ortaokulu’ndan Muhammet Kerem Saka ikinci, Sezi Eratik Ortaokulu’ndan Eren Hakan üçüncülüğü elde etti. Kompozisyon Yarışması’nda ise Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Rabia Karakuş birinci, Karasu Anadolu Lisesi’nden Mustafa Can Kılınç ikinci, Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Samet Yiğitoğlu ise üçüncü olarak ödüllerini ilçe protokolü tarafından aldı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi