-

KARASU'DA SİYASİ PARTİLERDEN TOPLU BAYRAMLAŞMA (izle):

...

Karasu’da Ramazan Bayramı’nın birinci günü olan 2 Mayıs Pazartesi günü altı partide bayramlaşma programı gerçekleştirildi. Karasu Kaymakamlığı öncülüğünde düzenlenen toplu bayramlaşma programının ardından siyasi partilerde de bayramlaşıldı.

Pandemi sürecinin ardından ilk kez geniş katılımlı gerçekleştirilen parti bayramlaşmalarında örnek bir siyasi birlik tablosu çizildi ve dört partinin ilçe başkanları bir araya gelerek parti binalarında muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile partililerle buluştu.

SAADET PARTİSİ’NDE BAYRAMLAŞMA

İlk parti bayramlaşması Saadet Partisi Karasu İlçe Teşkilatı’nda yapıldı. Gelecek Partisi Karasu İlçe Başkanı Salim Direk de Saadet Partisi’ni ziyaret etti. Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun, partililerin ve halkın bayramını kutladı.

Coşkun, “Ramazan ayının güzelliğini ve bayramımızın güzelliğiyle eda ederek, ülkemizin ve İslam aleminin tüm çocuklarının eşit bir şekilde bayrama kavuşmasını ve bayramın neşesini yaşamalarını Yüce Mevlam’dan niyaz ediyorum” dedi.

CHP’DE BAYRAMLAŞMA

Direk ve Coşkun ile partililer, buradan CHP Karasu İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek buradaki bayramlaşma programına katıldı. Partilileri, İlçe Başkanı Aykut Süt ve ilçe yönetimi ve kalabalık bir partili topluluğu karşıladı.

Başkan Aykut Süt, “Milli birlik ve beraberliğimizin en önemli günlerinden biri olan Ramazan Bayramı’na kavuştuk. Oruç ibadetimizi yaptı ve ibadetimizin sonrasındaki bayramı yaşamaktayız. Son yıllarda dini ve milli bayramların özünden uzaklaşmışken toplumu bir araya getiren böyle bir bayramda sizlerle olmaktan mutluyuz. Siyasi ayrışma yaşadığımız son günlerde daha birleştirici bayramlar yaşamak dileğindeyiz” dedi.

İYİ PARTİ’DE BAYRAMLAŞMA

CHP’de düzenlenen program sonrası Aykut Süt, Oğuzhan Coşkun, Salim Direk ve beraberindeki partililer, İYİ Parti İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu ile partililer tarafından karşılanan davetlilere muhtarlar da eşlik etti.

İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu, “Bu mübarek günde, İslam ve Türk adetlerini yerine getirmenin, ayrıştırmacılık olmadan hep beraber olmanın gururu içerisindeyiz. Bu birlik ve beraberliğimizin devam etmesini diliyoruz” diyerek ilçe halkının bayramını kutladığını ifade etti.

GELECEK PARTİSİ’NDE BAYRAMLAŞMA

Üç ilçe başkanı ve partililer, Gelecek Partisi İlçe Teşkilatı’nı da ziyaret etmeyi ihmal etmedi. İlçe Başkanı Salim Direk, “Bayramlar, küslüklerin bittiği, beraberliklerin arttığı bir gündür. Yen bir partiyiz, heyecanlı genç bir kadromuz var” dedi.

“Ülkemizde birlikte ilerliyoruz. Önümüze bir engel, bir çukur çıktığında hepimiz bu çukura düşüyoruz” diyen Direk, sözlerini “Ülkemiz güzel olursa, hep birlikte kazanacağız. Hep birlikte daha iyi günlere ülke halinde gideceğiz” diyerek tamamladı.

YENİDEN REFAH PARTİSİ’NDE BAYRAMLAŞMA

Günün diğer siyasi bayramlaşması ise Yeniden Refah Partisi Karasu İlçe Teşkilatı’nda yapıldı. İlçe Başkanı Osman Önal, partilileri tek tek karşıladı. Önal, “İlçe başkanlığımız olarak Karasulu hemşehrilerimizi mübarek Ramazan Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutlar, İslam alemine hayırlar getirmesini dilerim” dedi.

AK PARTİ’DE BAYRAMLAŞMA

Günün son programı ise AK Parti İlçe Teşkilatı’nda oldu. Bayramlaşma programına AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu da katıldı. İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, “İki yıldır, pandemi nedeniyle böyle bayramlaşmalara hasret kalmıştık” diyerek selamlama konuşması yaptı.

Belediye Başkanı İshak Sarı da “Birlik ve beraberlik içerisinde nice bayramlar geçirmeyi Allah nasip etsin” diyerek davetlilerin bayramını kutladı. Milletvekili Recep Uncuoğlu da pandemi sürecini ülke olarak en iyi şekilde atlattıklarını ve AK Parti ilçe teşkilatları olarak bu sürede dahi sahada olduklarını ifade ederek partililerin bayramını kutladı.