Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla zekat bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı; Ferizli, Söğütlü, Kaynarca ve Kocaali ilçe müftülüklerinde görev yapan din görevlilerinin katılımı ile Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıya Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, konuşmacı olarak katıldı.

ZEKATIN ÖNEMİ ANLATILDI

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi, zekat ibadetinin önemine dikkati çekerek katılımcılara teşekkür etti. Diyanet İşleri Başkanlığının zekat ve diğer tüm hayri hizmetleri hakkında bilgi veren slaytlar eşliğinde personele sunum yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Tüm ibadetlerde olduğu gibi zekat ibadetinde de topluma rehberlik ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliği ile hayırsever vatandaşlarımızın zekatlarını yurt içinde ve yurt dışında geniş kitlelere ulaştırmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYORUZ

“Bu vesileyle Müslüman kardeşlerimiz arasında yardımlaşma ve dayanışma konusundaki çabalarına köprü görevi görüyoruz” diyen Aşık, ayrıca zekatın sosyal açıdan İslam toplumunun temel yapı taşı olduğuna işaret ederek; “Zekat, sosyal, ahlaki, iktisadi yönleri olan çok yönlü bir ibadettir” dedi. İl Müftüsü Mehmet Aşık, ilçelerde toplanan zekatların TDV şubeleri tarafından mahallinde ihtiyaç sahiplerine, fakir ailelere, fakir öğrencilere burs ve depremzedelere yardım olarak dağıtılacağından da bahsetti.

Zekat Bilgilendirme Toplantısı F1

Zekat Bilgilendirme Toplantısı F2

Zekat Bilgilendirme Toplantısı F3

Zekat Bilgilendirme Toplantısı F4

Zekat Bilgilendirme Toplantısı F5

Zekat Bilgilendirme Toplantısı F6