Pazartesi akşamı Karasu Kaymakamlığı ve Karasu Belediyesi, ilçeye yerleşen depremzedeler için iftar yemeği düzenledi. Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkanı İshak Sarı ve ilçe protokolünün de katıldığı iftar programına yüzlerce afetzede vatandaşımız katılım sağladı. İftar öncesinde Kur'an-ı Kerim ve dualar okundu.

EN ÇOK KARASU’DAN KATILIM OLDU

İftarın açılmasının ardından Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı konuşma yaparak, “Şu anda, giden ailelerden sonra ilçemizde 374 aile ve bin 419 tane misafirimiz var. Bugüne kadar kayıtlarımıza göre 650 misafirimiz geri dönmüşler. Sakarya içerisinde en yüksek ‘Evim Yuvan Olsun’ projesine dahil olan ilçe Karasu’dur. Bu birlikteliğin, bu kaynaşmanın zamanın geçmesiyle beraber eskimemesi, unutulmaması gerekmektedir. Herhangi bir sorununuzda tereddütsüz, bizim kapılarımız sonuna kadar sizlere açık” ifadelerini kullandı.

YARDIM SEFERBERLİĞİ

Başkan İshak Sarı ise, “Asrın afeti olarak nitelenen bir büyük sınavdan geçtik ve yeniden başlamanın, birlikte başarmanın mücadelesini veriyoruz. Yaşadığımız bu dönem, devletimizin ve milletimizin el ele verip yaraları ziyadesiyle sardığı kutlu bir dayanışma olarak tarihin sayfalarında yer bulacaktır. Hamiyetperver, yüce gönüllü, duyarlı hemşerilerimizin, depremin yaşandığı ilk günden itibaren nasıl bir yardım seferberliğine giriştiğini gurur ve hayranlıkla müşahede ettik. Buradaki büyük buluşmamız vesilesiyle tüm Karasulu vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Zor zamanlarda bir vücudun azaları gibi yek ve pek olduk. Allah birliğimizi daim eylesin ve bir daha böyle ağır imtihanlar yasatmasın” dedi. Programın sonunda depremzede çocuklara pamuk şeker ikramında bulunuldu.