-

Karasu ilçesi için Meteoroloji’den gelen uyarılar sonrasında Salı günü (dün) gece saatlerinde kar yapış başladı. Yağış, ilçe merkezinde kısa sürede etkisini gösterirken çevre yüksek mahallelerde kar kalınlığı yaklaşık 15 santimetreyi buldu. Kurudere Mahallesi’nin merkezinde kar kalınlığı beş, mahallenin yüksek kesimlerinde 10, Çamdağı olarak bilinin bölgede ise 20 santimetreyi buldu.

Kurudere Kooperatifi’ne ait kepçelerin olası yol kapanmalarına karşı hazır tutulduğunu belirten Mahalle Muhtarı Hasan Emanet, “Şu an için sıkıntılı bir durumumuz, kapanan yollarımız yok. Buzlanmaya karşı özellikle okul yollarına ağırlık vererek tuzlama çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

Kar kalınlığı yaklaşık 15 santimetreyi bulan Ortaköy Mahallesi Muhtarı İsmet Turan ise, “Mahallemizde sıkıntılı bir durumumuz yok. Vatandaşlarımızı su sayaçlarının donmasına karşı önlem almaları konusunda sık sık uyarıyoruz. Kışın mahallemizde ikamet etmeyen vatandaşlarımız ise, yakınlarını arayıp tedbir almaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Karasu’nun en yüksek mahallerinden biri olan Yeşilköy Mahallesi’nde de kar kalınlığı yaklaşık 10 santimetreye ulaştı. Olumsuz hava şartlarının etkisini gösterdiği süreç içerisinde belediye ile işbirliği içerisinde olduğunu ifade eden Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Eyüp Dinç de yollarında henüz bir sıkıntı olmadığını ve vatandaşları olası don olayına karşı gerekli tedbirler alması gerektiği yönünde sık sık uyardıklarını söyledi.