AK PARTİ SEÇİM TAKVİMİNİ AÇIKLADI

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi AK Parti’den seçim takvimi belli oldu. Buna göre, AK Parti’de Belediye Başkan aday adayları 9 Kasım 2023 tarihinden itibaren başvuru yapabilecek. Başvurular 17 Kasım’a kadar devam edecek. Temayül yoklaması ise 19 Kasım’da elektronik ortamda tüm illerde aynı anda yapılacak.

MECLİSTE GERGİNLİK BİTMİYOR

Salı günü gerçekleştirilen Karasu Belediyesi Kasım Ayı Meclisi’nde Başkan İshak Sarı ve Bağımsız Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş’ın arasındaki gerginlik devam etti. Sarı’nın bir önceki mecliste Çatalbaş’a söylediği “60 model eski kafalı” cümlesini Çatalbaş, Sarı’ya iade etti. Başkan Sarı’nın ise Çatalbaş’ın gözünün yeniden meclis üyeliğinde olduğunu ve bu yüzden şov yaptığını söyledi.

ÜLKER AYAKTA KALDI

Cumhuriyet Halk Partisi Karasu Belediyesi Meclis Üyesi Çetin Ülker, katıldığı meclis toplantısında kendi grubunda yer bulamadı. MHP ve CHP üyelerinin tam kadro katıldığı toplantıya en son gelen Ülker ise ayakta kaldı. İlk olarak masanın dışında oturan ve daha sonra burada rahat edemeyen Ülker, AK Parti sırasına oturdu. Ana muhalefet partisi mensubu olan Ülker’in, iktidar koltuğunda kendine yer bulması da salonda gülüşmelere neden oldu. 

BABALIOĞLU SAHADA ÇALIŞMALARA BAŞLADI

SASKİ Karasu-Kocaali Bölge Müdürü Ömer Babalıoğlu, geçtiğimiz hafta Ankara’ya giderek aday adaylık için bir dizi temaslarda bulunmuştu. Babalıoğlu, bu haftaya ise hızlı bir başlangıç yaptı. Ömer Babalıoğlu, pazartesi günü itibariyle sahaya indi ve esnaflarla bir araya geldi.

MUHALEFET SESSİZ

31 Mart yerel seçimleri kapsamında iktidar kanadında aday adayları yavaştan belli olurken muhalefet tarafında ise sessizlik hakim. CHP ve İYİ Parti’nin ittifak olup olmayacağı belirsizliğini korumaya devam ediyor. İlçe Başkanı Uğur Büyük ve Hasan Sarıoğlu’nun bu konuda ne karar vereceğini ise muhalif taraf sabırsızlıkla bekliyor.

VATANDAŞ DENİZE GİRDİ

Takvimler Kasım ayını gösterse de hava sıcaklığı yazı aratmadı. Hafta sonu 24 dereceyi bulan sıcaklıkta vatandaşlar güzel havanın tadını çıkartmak için Karasu sahiline indi. Kimileri sahil kenarında gezerken kimi vatandaşlar ise denize girmeyi tercih etti. Kasım ayı olmasına rağmen denizin tabiri caizse çarşaf gibi olması ise dikkatlerden kaçmadı.