AKBAŞ ÇEKİLDİ

Karasu Yalı Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Akbaş, geçtiğimiz günlerde Muhtarlar Derneği’nde AK Parti’den Karasu Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıklamıştı. Edindiğimiz bilgiye göre Akbaş, Yakup Altıntaş’ın aday adaylığını açıklamasının ardından çekilme kararı almış. Akbaş’ın daha öncede yaptığı açıklamada muhtarlık içinde aday olmayacağını özellikle belirtmişti. Fakat Akbaş’ın Belediye Başkan Adayı gösterilmediği takdirde yeniden muhtarlık için aday olacağı da kulislerde konuşulmuştu. Hadi bakalım…

RAM’DA SES SEDA YOK

Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin atıl durumda bulunan lojmanı, Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) için tahsis edilmişti. 2023 Nisan ayında lojmanda başlayan tadilat çalışmaları sona erdi ermesine de Eylül ayında faaliyete girmesi beklenen RAM için hala Bakanlık’tan onay gelmedi. Sadece Karasu’ya değil, Kocaali, Kaynarca ve Ferizli’ye de hitap etmesi beklenen merkez için hala Serdivan’a giden veliler ise hayal kırıklığı yaşadı.

TEHLİKE ÇANLARI

Karasu’daki bazı çocuk parklarının etrafı süs bitkileri ve ağaçlarla kapalı. Bunu fırsat bilen bazı kişi ve kişiler gece geç saatlere kadar bu çocuk parklarını amacı dışında kullanıyor! Emniyet ekipleri devriye gezse de bu ağaçlardan dolayı parkın içerisini göremiyor. Ağaçlar mı kaldırılır, parklara başka önlem mi alınır bilemeyiz ama biz buradan bunu bir kez daha dile getirmiş olalım…

KARASU’NUN YAŞAYAN TARİHİ

98 yaşındaki Karasu’nun yaşayan tarihi Ömer Batman, TRT Haber’de yayınlanan Ömür Dediğin programına konuk oldu. Hayatını kameralar karşısında anlatan Batman, kendisini hala 45-50 yaşında hissettiğini vurguladı. Batman, anlatımında Karasu’yu da dilinden düşürmedi.

İSRAİL’E BOYKOT

Karasu’da bazı esnaflar İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etmek amacıyla İsrail ürünlerini boykot etti. Ürünlerini raftan kaldıran esnafların bu davranışı ise vatandaş tarafından takdir gördü.