KONUŞMASINA İZİN VERMEDİLER

31 Mart Yerel Seçimleri için saha çalışmalarına devam eden AK Parti Karasu Belediye Başkan Adayı İshak Sarı, gittiği ilk kırsal mahallede tepkiyle karşılandı. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Darıçayırı Mahallesi ziyaretinde mahalle gençlerinin Sarı’ya yüklendiği, gençler arasında sürtüşme yaşandığı ve hatta Sarı’nın konuşma yapmasına dahi izin verilmediği bilgisi edinildi. Gençlerin Sarı’ya, “5 yıldır buraya ne hizmet yaptın? Bir tanesini söyle” demesi üzerine Sarı’nın sessiz kaldığı ve ortamı ise Cumhur İttifakı’nın Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar’ın yumuşattığı öğrenildi.

NEREDE OY KULLANACAĞIZ

31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala parti adaylarının netleşmesiyle gözler oy kullanılacak sandıklara çevrilmişti. Seçmenlerin oy kullanacağı sandıklar e-Devlet'te erişime açıldı. Vatandaşlar, yurt içi seçmen kaydı sorgulama ekranı üzerinden kendileri ve birinci dereceden yakınlarının nerede oy kullanacağını öğrenebilecek. Muhtarlıklarda ise 29 Şubat itibariyle seçmen bilgi kağıtlarının dağıtılması bekleniyor. Seçmenler, sadece kayıtlı yer ve sandıkta oy verecek.

KANTİN İHALEYE ÇIKIYOR

Uzun zamandır kapalı olan Karasu İnönü İlkokulu kantin sorunu çözüme kavuşuyor. Yapılan inceleme ve soruşturmaların tamamlanmasının ardından kantin yeniden ihaleye çıkıyor. İnönü İlkokulu kantininin işletilmesi (Kiralanması) 2886 Sayılı Devlet Kanunu’nun 51/g maddesi gereğince ihale edilecek. İhale ise 28 Şubat’ta Karasu Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu Toplantı Salonu’nda yapılacak. Katılmak isteyenlere biz de buradan duyurmuş olalım.

SEÇİME ÖZEL ŞARKI

İYİ Parti Karasu Belediye Başkan Adayı Hasan Sarıoğlu, bir ilke imza attı. Sarıoğlu, genel merkez şarkısı kullanmadan kendisine has özel şarkı yaptırarak yerel seçim startını verdi. Karasu’da ilk defa özel şarkıyla seçim çalışmalarına başlayan Sarıoğlu’nun “Hasan geliyor Hasan” şarkısı ise seçim otobüslerinde çalmaya başladı.

MUHTAR AMELİYAT OLDU

Bir süredir burnunda bulunan etten dolayı nefes almakta güçlük çeken Aziziye Mahallesi Muhtarı Besim Ömer Cengiz, operasyon geçirdi. Daha önce Karasu’da görev yapan ve şimdi Hendek Devlet Hastanesi’nde KBB Doktoru olan Erdem Altıparmak’a ameliyat olan Cengiz’in ise sağlık durumu iyi. Cengiz, “Daha önceden iki kere doktoruma muayene olmuştum. Bir türlü fırsat bulup ameliyat olamadım. Kısmet bu zamanaymış. Erdem Bey ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.