O SORUN HALLOLDU

Karasu İnönü İlköğretim Okulu’nun kantin ihalesi yapıldı ve ihaleyi ise Esra Bayrak kazandı. Böylelikle aylardır kapalı olan ve 900 öğrencinin mağduriyet yaşamasına sebep olan bu sorunda burada kapanmış oldu. Hem öğrencilerimize hem yeni kantin işletmecisi Esra Bayrak’a hem de bu konuda büyük uğraş veren okul yönetimine ve okul aile birliğine hayırlı olsun.

KONUT FİYATLARINDA ARTIŞ

Her yıl birçok kişiye ev sahipliği yapan Karasu’da konut fiyatlarında artış yaşanmaya devam ediyor. Açıklanan verilere göre Aralık 2023 tarihinde bir milyon 666 bin lira olan konut fiyatı Ocak 2024 tarihinde yüzde 1,74’lük artış göstererek bir milyon 695 bin liraya çıktığı öğrenildi. Birçok kişinin ev alma düşüncesi ise hayal oldu. Ne diyelim Allah evi olmayanların yardımcısı olsun!

YAVUZYİĞİT YENİDEN BAŞKAN

Karasu Pazarcılar Derneği Kongresi hafta sonu yapıldı. Yapılan kongrenin ardından mevcut Başkan Halit Yavuzyiğit, yeniden başkan seçildi. Yavuzyiğit, kendisini yeniden bu göreve layık gören ve destek olan herkese de teşekkür etti.

VERGİ REKORTMENİ BELLİ OLDU

Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Karasu’nun vergi rekortmeni belli oldu. Karasu esnaflarından Sezgin Yılmaz, ilçede birinci olurken Vergi Dairesi Müdürü de Yılmaz’ı ziyaret ederek tebrik etti.

CEZASIZ KALMADI

Geçtiğimiz hafta Arifiye’de bir vatandaş Atatürk Büstü’ne balta ile saldırdı. Haberin sosyal medyada yayılmasının ardından tepkiler oluştu. Daha sonra çıkan haberlerde ise kişinin şizofreni hastası olduğu ve daha önce iki kez ruh sağlığı hastanesinde tedavi edildiği öğrenildi. Ve ne olursa olsun hak ettiği cezayı alarak cezaevine gönderildi. Yapılan bu çirkin saldırıyı biz de şiddetle kınıyor bir daha tekrarlanmamasını temenni ediyoruz.