KADRO TAMAM AMA…

Mayıs ayında ataması yapılan Karasu Başhekimi Op.Dr.Anıl Erdik geçtiğimiz hafta göreve başladı. Erdik’in göreve başlamasının ardından hastanenin yönetim kadrosu tamamlandı. Bu kadro tamam tamam olmasına da ya doktor eksikliği? Yaz geliyor… Karasu’da siyasiler kabuklarına çekilmiş durumda. Hastanedeki doktor eksikliği ile birlikte Acil Servis ne durumda? Acildeki kadro bu sezon hele hele de Kurban Bayramı yoğunluğunun yaşanacağı anda randımanlı bir hizmet verebilecek mi? Yoksa Karasu, bayram ile birlikte S.O.S mu verecek?

AŞIK YENİ OLUŞUMDA MI YER ALACAK?

31 Mart Yerel Seçimleri’nde bir süre İYİ Parti’de İlçe Başkan Vekilliği yapan Şenol Aşık, 27.Dönem İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ile bir araya geldi. İYİ Parti’den istifa eden Ağıralioğlu ile fotoğraf paylaşan Aşık’ın, yeni oluşumda yer alıp almayacağı hatta kurulacak yeni partinin ilçe başkanı olup olmayacağı kulislerde konuşulmaya başlandı.

KARASU’DA SESSİZ EYLEM

Refah’ta terörist İsrail’in gerçekleştirdiği vahşete Karasu halkı da sessiz kalmadı. Geçtiğimiz hafta bir grup Atatürk Bulvarı’nda eylem yaptı. Karasulu bayanların sessizce pankartlarını tutuğu eylem, yaşanan acının boyutunu gözler önüne serdi. Düzenlenen eylemde, Filistin için dualar da edildi.

ZOR BİR SÜREÇ OLACAK

14 Haziran’da okullar kapanıyor ve 16 Haziran’da da malum Kurban Bayramı. Karasu’ya bu bayram daha fazla ziyaretçi gelmesi öngörülüyor. Çünkü bayram ile birlikte aslında yaz ayının startı da verilmiş olacak. Karasu’nun şu an için en büyük problemlerinden biri de trafik sorunu! Ve sezonun başlamasına kısa bir süre kalmasına rağmen bu sorun için hala bir önlem alınmış değil. Bu yüzden de sezon Karasulular için trafik çilesiyle başlayacak gibi duruyor. 

TARİHİ LİSE, ESKİ ADINI İSTİYOR

Düzenlediği programlar ve elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi (ŞÜİAAL) eski adıyla Karasu lisesi, geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen program ile kurulduğu ilk yıldan bu yana mezunlarını bir araya getirdi. Bu programla Karasu'da bir ilke imza atan lise, programın gelenekselleşmesi için mezunlar derneğini kurmaya hazırlanıyor. Birçok başarılı isimlerin bir arada olduğu programın moderatörlüğünü yapan iş adamı Erdal Bıçakcı, eski isim olan Karasu Lisesi'ni de geri talep ettiklerini belirtti. İlçenin önde gelen siyasetçileri bu konuda elini taşın altına koyar mı, bilinmez. Fakat şöyle bir durum da var ki, bakanlık tarafından gelen yönetmeliğe göre bütün liselerin isimlerinde Anadolu kelimesi yer almak zorunda. ŞÜİAAL de eski ismini aldığı zaman, Karasu Anadolu Lisesi olmuş olacak. Fakat bu isimle ilçemizde Karasu Adalet Sarayı'nın yanında yer alan ve halkça TOKİ lisesi olarak da bilinen Karasu Anadolu Lisesi yer alıyor.

 

Editör: Güler Çınasoğlu