YÜZLERCE KİŞİ 1 SAAT BEKLETİLDİ

Salı günü Halk Eğitimi Merkezi yılsonu sergisi düzenledi. Programın saat 12.00’de Sahil Park’ta yapılacağı duyuruldu. Biz basın mensupları da o saatte yerimizi aldık. Fakat Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan, programa yaklaşık 1 saat sonra katıldı. Basın mensupları olarak yarım saat bekledikten sonra programı terk etmek zorunda kaldık. Biz ettik etmesine de orada halk oyunları kıyafetleri duran öğrenciler ve yetişkin kadınlar, o kadar emeklerle o tezgahları kuran kursiyerler alanda saatlerce bekledi. Yaşanan olaydan dolayı bu değerli programı siz okurlarımıza ulaştıramadık. Bu konuda kıymetli kursiyerlerimizden özür diliyor, bundan sonra programlara katılım saati konusunda herkesten yüksek hassasiyet bekliyoruz.

AĞUN İSTİFA EDER Mİ?

AK Parti Karasu Belediye Meclis Üyesi Hüdaver Ağun, yerel seçimlerin ardından yapılan üç meclis toplantısına da katılmadı. Seçimlerin ardından Başkan İshak Sarı ve Hüdaver Ağun’un arasında bir soğukluk olduğu kamuoyunda da sıkça konuşuldu. Ağun’un üst üste toplantılara katılmaması da bu dedikoduyu onaylar nitelikte oldu. Peki ne olacak? Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’ne göre; “Özürsüz veya izinsiz olarak arka arkaya üç birleşim günü veya bir yıl içinde yapılan toplantıların yarısına katılmayan üyenin üyeliğinin düşmesine, savunması alındıktan sonra üye tam sayısının salt çoğunluğuyla karar verilir.” Bu durumda acaba Ağun istifa edecek mi? Bekleyip göreceğiz.

SIĞAMIYORUZ

Karasu Belediyesi Meclis Toplantısı’nda söz alan CHP’li Meclis Üyesi Mücahit Karakaş, gündem dışı konuşmasına başlamadan önce oturma yerlerinin yetersizliğinden söz etti. Karakaş’ın, “AK Parti Meclis üyeleri toplantıya tam katıldığında biz buraya sığamıyoruz. Meclis üyemiz Mithat Kandil’in ayağı dışarıda kalıyor” sözlerinin üzerine Kandil’in masanın dışından ayağını kaldırıp göstermesi salonda herkesin gülmesine sebep oldu. Başkan Sarı ise meclis odası ile ilgili bir projeleri olduğunu fakat maliyetlerden dolayı şu an için hayata geçiremediklerini ifade etti.

UYARILARI DİKKATE ALALIM

Karasu’da cankurtaran ekipleri 8 Haziran’da göreve başladı. Vatandaşın can güvenliği için ekipler mesai saatlerinde görev başında olacak. Bu sezonun hem ekipler hem de vatandaşlar için daha iyi geçmesini diliyoruz. Elbette herkes için sorunsuz bir sezon yaşanması adına uyarıların dikkate alınması şart! Mesela mesai dışında denize girmeyelim, cankurtaranların uyarılarını dikkate alalım, onların işini zorlaştırmayalım kolaylaştıralım. “Bana bir şey olmaz, bu denizi avucumun içi gibi biliyorum” söylemlerinden uzak duralım. Sezon başlamadan zaten yaşanan acı hepimizin içini yaktı. Tekrarını yaşamayalım. Unutmayalım ki Karadeniz’in asla şakası olmaz.

BİR ANDA DİKKATLER DAĞILDI

Karasu Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı sırasında, temizlik ekipleri tarafından camlar yıkanmaya başladı. Camın köpüklenmesi, silinmesi falan derken özellikle seyircinin bir anda dikkati dağıldı ve cam silme işlemi izlendi. Neyse ki işlem çok uzun sürmedi ve toplantı olağan seyrinde devam etti.

YIKILDI YIKILACAK

Karasu Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’ndaki tahtadan yapılan geçit artık miadını doldurmuş durumda. Özellikle çocukların üstünde oturduğu tahta yapı tehlike çanları çalıyor. Umarız burada herhangi bir sorun yaşanmadan gerekli bakım ve tadilat yapılarak gerekli önlem alınır.

Editör: Güler Çınasoğlu