SAKARYA AÇIKLANMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri için Pazar günü 11 büyükşehir belediye başkan adayını açıkladı. Açıklanan iller arasında Sakarya yer almadı. Sakarya’da dönen kulislerde ise Erdoğan’ın; Ekrem Yüce ve Rıdvan Duran arasında kaldığı, kendisinin Yüce’nin ismini söylediği fakat Ankara’da ise Duran için baskı kurulduğu söylentileri yer aldı. Pazartesi günü bir şirket tarafından yapılan ankette ise Ekrem Yüce ve Yusuf Alemdar’ın ismi yer aldı. Bu isimlerin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un da sürpriz olarak aday gösterilmesi kulislerde en çok konuşulan konular arasında yer alıyor.

MASKE GERİ Mİ GELİYOR?

Koronavirüs salgını sonrası hastanelerde ilk kez büyük bir yoğunluk yaşanmaya başladı. Yetkililer; kovid-19 influenza kuş ve domuz gribinin hızla yayıldığı konusunda uyarıda bulundu. Karasu Devlet Hastanesi’nde de salgın nedeniyle başvuru sayısının günden güne arttığı öğrenildi. Hatta böyle devam ederse zorunlu maske kullanımının da geri gelmesi gündem de sıkça yer almaya başladı.  

ŞAŞIRTAN DİYALOG

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve Bağımsız Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş’ın mecliste yaşadıkları sert tartışmalar bugüne kadar hep gündem oldu. Yeni yılın ilk meclisinde bir ilk yaşanarak ikili arasında hem şaşırtan hem de gülümseten diyalog yaşandı. Çatalbaş, gündem dışı söz alarak Sarı’ya aday gösterilip gösterilmeyeceğini sordu. Bunun üzerine ise Sarı da, Çatalbaş’a teşekkür etti. Çatalbaş’ın, “5 yıldır ilk defa bana teşekkür ettiniz” sözlerine Sarı, “Sende demek ki şimdi teşekkür hak ettin” cevabını verdi. Hatta bu konuşmanın ardından Sarı, Çatalbaş’ı odasında çay içmeye de davet etti. Çatalbaş, bu davetinde bir ilk olduğunun altını çizdi.

EKŞİ VE KIR YOKTU

Cumhuriyet Halk Partisi Karasu İlçe Başkanı Uğur Büyük, görevini Semih Karakaş’a devrederek Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Büyük’ü açıklamasında çok sayıda parti üyesi de yalnız bırakmadı. Aday adaylık için ismi geçen CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Taşkın Ekşi ve Nihal Kır’ın ise bu toplantıda yer almaması dikkat çekti. CHP’li meclis üyelerinden ise bir tek Mustafa İngenç, toplantıya katıldı.

ÇARESİ YOK MU?

Sadece Karasu’nun değil, Türkiye’nin kanayan yarası haline geldi başıboş sokak hayvanları. Bu hayvanların sayısı da her geçen gün maalesef artıyor. Sokakta yaşayan canlarımız ise hava şartlarının ağırlaşmasıyla birlikte bir süre sonra yemek bulmakta dahi zorlanacak. Hal böyle olunca da biraz daha saldırganlaşacak. Peki buna bir önlem alınacak mı? Bir plan var mı? Ben hiç zannetmiyorum! Hatta bu köşeyi hazırlarken okul dönüşü 8 yaşındaki bir çocuğa köpeğin saldırdığı ve kulağından bir parça kopardığı haberini okudum. O çocuk bizim çocuğumuz da olabilir. Umarım Karasu’da böyle olaylar yaşanmadan artık buna bir çare bulunur!