Temmuz ayında Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun 2023 Yılı Adli ve İdari Yargı Kararnamesi’yle Karasu’ya ilk kez Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan Eba Nevfel Uçar, Perşembe günü ilçe basınıyla bir araya geldi.

1990 doğumlu olan Uçar, ilk olarak basına kendini tanıttı. Meslekte 9’uncu yılına girdiğini ve ilk görev yerinin Manisa olduğunu söyleyen Uçar, ardından ise Van il merkezinde terör soruşturmalarında görev aldığını belirtti. Karasu’ya ilk kez atanan Cumhuriyet Başsavcısı olan Eba Nevfel Uçar, kendisinin de ilk başsavcılık görevi olduğunu ifade etti.

Sakarya’da Hendek ve Akyazı’dan sonra Cumhuriyet Başsavcısı olan üçüncü ilçenin Karasu olduğunu da sözlerine ekleyen Uçar, “İlçemiz Başsavcılık makamını kaldıracak bir yer. Buraya yapılan bu görevlendirmenin de ilk kez bana verilmesi benim için onur verici. Artık hem vatandaş Karasu Adliyesi’ne geldiğinde karşısında bir muhatap bulacak hem de buradaki işler daha hızlı ilerleyecek” dedi. Aslen Azerbaycan Karabağ göçmeni olan Uçar, Konyalı olduğunu da sözlerine ekledi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi