Kargenç Çevre ve Spor Kulübü’nün koordinatörlüğünde yürütülen Game of Seasons (GameS) projesi Ankara’da proje ortaklarının katılımıyla büyük final yaptı. Kargenç Kulüp Başkanı Ersel Aydın, projenin geleneksel oyunları farklı mevsim koşullarına göre sınıflandırarak paylaşmayı ve yaygınlaştırmayı hedeflediğini söyledi.

GELENEKSEL OYUNLAR

Başkan Aydın, “GameS projesi Türkiye, Bulgaristan ve Letonya'nın ortaklığında yürütülen ve çocuklarda fiziksel aktivite ve olumlu davranışları teşvik etmeyi amaçladığımız proje kapsamında, Bulgaristan'da ilkbahar oyun kampı, Türkiye'de yaz oyun kampı ve Letonya'da kış oyun kampı düzenlendik. Projenin büyük finali, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu taşıyarak Ankara'da gerçekleştik. Bu özel etkinlik, geleneksel oyunları ve fiziksel aktiviteyi teşvik etme yolunda önemli bir adım” dedi.

ÖNEMLİ ADIM

“Game of Seasons projesinin final oyununda, katılımcı ülkelerden gelen çocuklarla kültürel etkileşimi artırmak ve geleneksel oyunları çocuklar arasında yaygınlaştırmak için mükemmel bir platform sağladık” diyen Başkan Ersel Aydın, “Bu anlamlı etkinlik, çocukların sağlıklı yaşam tarzlarına teşvik edilmesi ve fiziksel aktivitelerin öneminin vurgulanması açısından büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.


Kargenç Gameofseasonsprojesi F1 (1)

Kargenç Gameofseasonsprojesi F1 (2)

Kargenç Gameofseasonsprojesi F1 (3)

Editör: Güler Çınasoğlu