Karasu Şehir Stadı’nda gerçekleştirilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gösterileri sırasında benzerine az rastlanır bir olay yaşandı. Karasu Halk Eğitimi Merkezi Kuzey’in Yıldızlar Yetişkin Kadın Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi sırasında bir kadın oyuncunun ayağındaki rahatsızlık nüksetti.

Kadın oyuncu, işaret vererek oyundan çıkınca oyuna Karasu Halk Eğitimi Merkezi Usta Öğreticisi İsmail Hakkı Yavuzyiğit girdi. Yavuzyiğit, gösteride kalan iki oyunu, yetişkin kadınlarla birlikte oynayarak tamamladı ve ekibin konsantresini bozmamayı başardı.

“20 YIL SONRA İLK KEZ OYNADIM”

Yavuzyiğit, “19 Mayıs kutlamaları sırasında ekibimizin pek de alışık olmadığı bir durum yaşandı. Oyuncularımızdan biri son provada ayağında bir rahatsızlık odluğunu söyledi. Geçici bir tedavi uyguladım, geçmediğini söyledi. ‘Sahneye çık bir dene olmazsa gereğine bakarız’ diye konuştuk. Oyuna devam edemezse işaret vermesini ve yerine geçebileceğimi söyledim” dedi.

“Tek kaygım, oyuncularımızın kadın olması. Bir erkek olarak beni görmesi izleyenlerde bir şaşkınlık yaratmış olabilir” diyen İsmail Hakkı Yavuzyiğit, “Umarım izleyenler bundan keyif almıştır. Böyle bir durumla çok karşılaşmayız ama hiçbir oyuncumuzu da ayrı yolda bırakmayız. En son 20 yıl önce uluslararası bir festivalde oynadım. 20 yıldır sadece çalıştırıyorum. Hiç sahnede oynamadım. Enteresan bir olay yaşadık bu benim için bir ilk oldu” şeklinde konuştu.

Ismail Hakkı Yavuzyiğit Oynadı F00

Ismail Hakkı Yavuzyiğit Oynadı F01

Ismail Hakkı Yavuzyiğit Oynadı F02

Ismail Hakkı Yavuzyiğit Oynadı F03

Ismail Hakkı Yavuzyiğit Oynadı F04

Editör: Nevtan Angün