Erasmus+ Gençlik Değişimleri kapsamında Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Gezegenimiz için bisiklet sür” projesi 28 Mayıs – 5 Haziran tarihleri arasında Sakarya’da uygulandı. Türkiye, Azerbaycan, Letonya, Romanya ve Yunanistan’dan toplam 40 gencin dahil olduğu faaliyet 9 gün sürdü. İlk gün tanışma ve kaynaşma faaliyetleri ile başlayan proje, ortak ülkelerdeki bisiklet uygulamaları, bisiklet kuralları ve bisikletin faydaları ile ilgili çalışmalar ile devam etti.

BİSİKLET ORYANTRİNG SPORU

Kargenç Derneği Başkanı Ersel Aydın, “Üç gün Kentpark’ta Sakarya Oryantring il Temsilciliği ile planladığımız bisikletli oryantring etkinliğini gerçekleştirdik. Katılımcıların hem şehrimizi tanıması hem de bisikletli oryantring sporunu tanıtması önemliydi. Yuvalıdere Mahallesi’nde bahçe faaliyetlerine katılan proje ekibi, Karasu Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda proje panosu oluşturdu. Projemiz Serdivan Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’ne bağlı Kano Kürek tesislerinde yapılan kano etkinliği ile devam etti” ifadelerini kullandı.  

PROJE İLGİ GÖRDÜ

“Proje sürecinde ilimizde gerçekleşen BMX Dünya Şampiyonası Etabı faaliyetimize renk kattı” diyen Aydın, “Dünya Bisiklet Günü münasebeti ile Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde devam eden şampiyonayı izledik. 2 gün boyunca katılımcılarımız uluslararası bisiklet faaliyetine dahil oldu. Son gün Dünya Çevre Günü dolayısıyla ilimizde gerçekleşen uluslararası İklim Değişikliği Konferansı ve Sapanca Gölü çevre etkinliğine katıldık. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin de katıldığı etkinlikte projemiz oldukça ilgi gördü. Yüce, proje katılımcıları ile çevre üzerine bol bol sohbet etti. Projemiz süresince şehir içi ulaşım bisikletler ile gerçekleşti. Katılımcılar güzel anılar biriktirerek ilimizden ayrıldı” dedi.