Kargenç Kulübü, Engellilerin Ötesinde Kapsayıcı Yüzme Yarışması (Inclusive Swimming Competition- Beyond Handicaps) Projesi’nin ilk toplantısını 17 Nisan’da Yunanistan'ın Atina kentinde düzenlendi.  Kulüp Başkanı Ersel Aydın, “Türkiye, İtalya, Portekiz, Bulgaristan ve Yunanistan ortaklığıyla Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen bir Erasmus+ Spor Projesi’dir” dedi.  

YENİ REKABET TÜRÜ

Projenin amaçlarını da açıklayan Aydın, “Spor kulüplerinin bedensel engelli ve engelsiz çocukları havuzda bir araya getirmesini teşvik etmek, bedensel engelli çocukların engelli olmayan akranlarıyla birlikte yüzme aktiviteleri yoluyla aktif katılımını ve sosyal katılımını teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca karşılıklı etkileşim ortamı yaratarak hem engelli hem de engelsiz çocuklar için fiziksel aktiviteyi artırmayı planlıyoruz. Spor sektöründe engelli ve engelsiz çocukları eşleştiren yeni bir rekabet türü oluşturmayı da hedefliyoruz” diye konuştu.

HAZIR TUTULACAK

Başkan Aydın, “17 Nisan 2024'te tüm proje ortakları, engelli ve engelsiz çocuklara, ailelere, antrenörlere ve spor kulüplerine uygulanan anket raporunu değerlendirerek Kapsayıcı Yüzme Yarışması Programı’nın özel ihtiyaçlarını tartışmak üzere Atina'da bir araya geldik. Programın uygulanmasına yönelik spor kulüplerinin genel durumunun ortaya konulması amacıyla SWOT analizi çalıştayı gerçekleştirdik. Proje toplantısı program içeriği ve yapısına ilişkin karar alınmasıyla sona erdi. Kapsayıcı Yüzme Yarışma Programı, 21-25 Ekim'de Portekiz'de yapılacak bir sonraki toplantıya kadar, üniversite ve federasyon tarafından ortakların tanıtımına ve spor kulüplerinde uygulamaya hazır tutulacak” ifadelerini kullandı.  

Editör: Güler Çınasoğlu