Karasu Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda Yeniden Refah Partisi’ne yönelik ifadeler kullanan MHP’li Meclis Üyesi Fatih Şentürk’e, Yeniden Refah Partisi Grubu adına Metin yıldırım yanıt verdi. Yıldırım, Karasu Haberleri ve Öncü Karasu’ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Dünkü meclis toplantısında OSB komisyonu seçimi için Milliyetçi Hareket Partisi’nden kimseyle görüşmedik ve ortak bir karara da varmadık. Yeniden Refah Partisi olarak herhangi bir pazarlığın içerisinde de olmadık. OSB komisyonuna gurubumuzdan isimler belirlemiştik. Ancak o an gelişmiş şekilde biz 7 encümen ile seçilemeyeceğimizi bildiğimiz için MHP’yi desteklemeyi uygun bulduk.

ÇIKSIN İDDİASINI İSPATLASIN

MHP’li Meclis Üyesi Fatih Şentürk, bizi suçlayarak ‘Kimse İshak Sarı’ya olan kinini bizim üzerimizden yapamaz’ diyerek herhangi bir pazarlık yapmadığımız halde pazarlık yapmışız gibi telaffuz etmesi kesinlikle yanlıştır.

Şentürk’ün ‘Pazarlık yaptınız’ söylemi üzerine meclis toplantısı bittikten sonra günden dışı konuşmalarda grubumuzla birlikte salonu terk ettik. Pazarlık ifadesi çok çirkin bir ifadedir. Varsa bunu ispat etsin. Biz, kimse ile bir görüşme yapmadık. Fatih Şentürk, kendisini aklamak için bizi pazarlık yapmamızla suçlayamaz.

Fatih Şentürk, oylama sırasında önce elini kaldırdı. Daha sonra Yeniden Refah ve CHP’nin de kendi grubuna oy verdiğini görünce elini indirdi ve kendisinin de içerisinde olduğu komisyona oy vermemiş oldu. Asıl bu durumu tam izah etsin. Bu konuyla ilgili net bir açıklama yapmadı. Bizim kendilerini desteklememiz durumunda niye böyle bir tepki verdi gerçekten kimse anlayamıyor.

KENDİSİNİ AKLAMAYA ÇALIŞIYOR

OSB komisyonuna aday olup da kendisine oy vermeyen Fatih Şentürk neden aday oldu o zaman? Bizim nereye oy kullanacağımı kendisi mi belirleyecek? Bizim bu komisyondan geçemeyeceğimiz belli değil miydi de ‘Her yere aday oldular da buraya aday olmadılar’ diyerek kendisini aklamaya çalışıyor.

Cumhur ittifakında sadece AK Parti mi var? OSB komisyonunda kendileri AK Parti’ye oy veriyor, AK Parti neden kendilerine oy vermiyor? Bunu düşünmeleri gerekiyorken bizi pazarlıkla suçlamalarını anlayamıyoruz. Fatih Şentürk, mecliste kendisini mecliste aklamaya çalışmak yerine kendisine oy veren seçmenlerine, teşkilatına ve partililerine bu durumu net bir şekilde açıklamalıdır”

N V T 78042

N V T 78592