Bilindiği üzere AK Parti’de büyükşehir belediye başkan adaylarının açıklanması ertelendi. Bu erteleme, Sakarya kulislerinde çeşitli söylentilere de sebep oldu tabii. Ekrem Yüce’nin adaylığını istemeyen veya kabullenemeyenler çeşitli gerekçeler sunarak algılarını sürdürdü. Bu söylentiler de sokakta Sakarya adayının değişeceği şeklinde yankı buldu, sanki Erdoğan’ın tek derdi Sakarya’ymış gibi.

Aynı süreçte de il ve ilçelerdeki aday adaylarının da stresi artmaya devam etti. Özellikle Ekrem Yüce’nin adaylığının kesinleştiği basına sızınca ilçelerde hararet oldukça arttı. Bu hararetin Karasu’da da yaşandığı çeşitli kaynaklardan ve parti içi, parti dışı güvenilir isimlerden kulağımıza geldi.

Büyükşehir adayının belirlenmesi, ilçe adaylarının belirlenmesinde de elbette rol oynayacak. Ekrem Yüce’nin “çalışmak istemeyeceği” 7 ilçenin olduğu biliniyor. Karasu da bunların içerisinde. AK Parti’nin 9 Sakarya ilçesinde değişime gideceği de bekleniyor. Biz de bekleyip göreceğiz.

Yüce’nin karşısındaki diğer iki büyükşehir adayının çevresi bazı söylentileri yaymaya çalıştı. Bu da bazı milletvekillerinin Yüce’nin adaylığına karşı çıkması gibi bir söylenti oldu. Rıdvan Duran, il genelinde ve hatta ülke genelinde bir rüzgarı arkasına alarak çıkışı konuşulmuştu. Büyük sükse de oluşturdu. Sonradan anlaşıldı ki Duran’ın “olur” almadan çıkışı uygun görülmedi. Hatta bir kulis bilgisine göre de Erdoğan’ın Haliç’te istediği “kırmızı kalem” ile Sakarya’da Rıdvan Duran’ın adının çizildiği yönündeydi.

Sosyal medyanın güçlü hesapları da Ekrem Yüce hakkında bazı tespitlerde bulundu. Ankara Kuşu isimli hesap önce Yüce’nin üstünün çizildiğini yazdı. O günlerde de ben, Ekrem Yüce’nin aday olacağını yazılarımda belirtmiştim. Hatta çevremdekiler bana “Ne oldu Ekrem?” dediklerinde “Bekleyin” dedim. Aynı kuş, günler sonra Ekrem Yüce’nin “Tüm” imkanlarını seferber ettiğini doğrulayan bir paylaşım yaptı ve basına sızan adaylık konusunda öngörümüzü doğruladı.

Şu an Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde trafik arttı bile. Yüce’nin kalacağı belli olunca son manevra yapanlar, tabiri caizse taraf değiştirip yanlayanlar, STK’lar, odalar, “Şimdiden hayırlı olsun” diyenlerin ziyareti kuyruk oluşturmaya başlamış bile. Ekrem Yüce’nin sosyal medya hesabında birçok ziyaret fotolarını görmek mümkün.

Peki ne oldu da işler değişti? Kuş’un dediği gibi hangi “Tüm” imkanlar kullanıldı. Detayını tabi biz de noktası virgülüne bilemeyiz. Ama duyumlarımıza göre adaylık konusunda çalışmaların son adımı İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki Kısıklı’daki adreste oldu. Yani iki ismin görüşmesiyle “O iş” Kısıklı’da bitti. Ankara’da da açıklanacaktır.

İlçe adayları da Ocak ayı sonu hatta Şubat ayı başı gibi de belirlenir. Seçime 40 gün kala açıklanmış olması gerektiği üzere Karasu da o günlerde netlik kazanacak. Yine belirteyim, Ekrem Yüce’nin adaylığı, Karasu ile birlikte Sakarya’daki 6 ilçeyi daha etkileyecek bir dönüm noktası olabilir.

Son günlerde bazı gelişmeler Sarı’nın aleyhinde ilerliyor. Muhtarların toplantıyı terk etmesi, aynı muhtarların içerisinde odluğu bir muhtar grubunun Ali İhsan Yavuz’la görüşmesi. Ali İnci’nin destek konuşmasının ses kayıtlarının Ankara’ya teslim edilmesi… İnci’nin bu hareketinden her ne kadar destek anlamı çıksa da kurnazca bir siyasi darbe anlamı da çıkartılabilir. Neticede İnci, yaş tahtaya basacak acemi bir siyasetçi değil. Yüce’nin aday gösterilmesi de bu zincirin bir halkası olabilir. Ayrıca son yapılan anketin genel merkezce yapıldığı ve Yavuzyiğit ile Filizfidanoğlu soyadını taşıyan iki ismin ankete bilinçli eklenerek oy düşüşü konusunda bir tablo oluşturulmak istenmesi… Şubat’a doğru tüm soruların yanıtını alacağız.