Bu sezon başarılı bir grafik ortaya koyarak Sakarya Süper Amatör Ligi A Grubu’nda 9’da 9 yapan sarı kırmızılı ekip, Karasu ve Sakarya basının katıldığı bir toplantıyla masaya yatırıldı. Hedeflerinin BAL değil 3.lig olduğunu söyleyen Kulüp Başkanı Mehmet Akbaş, pek çok konuyla alakalı basının d sorularına yanıt verdi. Basına kulüp tesislerini de gezdiren Akbaş’a A Takım Teknik Sorumlusu Behçet Durak, Altyapı Koordinatörü Mahmut Hanefi Erdoğdu, Altyapı Teknik Sorumlusu Ersin Türker ve Yönetim Kurulu Üyesi Emre Filizfidanoğlu da eşlik etti.

 

Kalıcı çalışmalar yapacağız

 

Toplantı öncesi bir konuşma yapan Başkan Akbaş, “Kulübümüzü devraldığımız süre olan dört ay öncesinden beri, yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte belirlediğimiz bir vizyon ve plan çerçevesinde Karasuspor’u idare etmeye çalışıyoruz. Amacımız, aldığımız noktadan daha yukarılara taşımak. Bugün ortaya konulan tesislerimiz de emeklerimizin bir sonucu olarak görülebilir. Karasuspor Sosyal Tesisleri, kulübün adını taşıyan ilk tesis konumunda. Bu da bize nasip oldu, onur duyuyoruz” şeklinde konuştu. “Kulübümüzü aldığımız yerden, daha yukarı bir yerde bırakmak için kalıcı çalışmalar yapılması lazım. Sportif başarılar gelir, geçer ve yinelenir. Fakat altyapı gibi, tesis gibi kalıcı çalışmalar kalıcıdır” diyen Başkan Mehmet Akbaş, “Bu nedenle önce altyapı ve tesisleşmeye önem verdik. Başarı bu kalıcı çalışmaların beraberinde gelir. Önümüzdeki hedef süreyi de üç yıl olarak belirledik” ifadelerini kullandı.

 

Belediye desteği, haksız rekabet oluşturuyor

 

Sakarya’daki ilçe takımlarının neredeyse yüzde 98’i belediye desteğiyle ayakta duruyor. Ara transferlerde kesenin ağzı açılıyor, diğer ihtiyaçlar da aynı şekilde karşılanıyor” diyerek sözlerine devam eden Akbaş, “Belediye desteğiyle bir şeyler yapılacaksa, hiç yapmasınlar, bırakıp gitsinler. Biz bunun en güzel örneğini ortaya koyduk. Bu destekler olunca ortada bir haksız rekabet de oluyor elbette. Hedefimiz, kendi kendine ayakta duran, kendi geliriyle işleyen bir kulüp olmak. Bir mühürle devraldık, bir mühürle daha yukarı seviyede bırakmak istiyoruz” dedi.

 

Tek talebimiz ışıklandırma

 

Belediyeden sadece ışıklandırma konusunda yardım istediklerini ifade eden Karasuspor Kulüp Başkanı Mehmet Akbaş, “Özellikle maddi ve manevi ihtiyaçlarımızı hem kendimiz hem de sponsorlarımız aracılığıyla karşılıyoruz. Belediyemiz ve diğer kurumlardan direkt bir talepte bulunmadık. Tesisle birlikte 500 bin liralık bir bütçemiz var. Bu rakamı yönetim, sponsorlar ve beli birkaç iş adamından temin ettik. Belediye’den istemedik. Ama yeri ve zamanı geldiğinde belediyemizin de desteğini esirgemeyeceğini biliyorum” şeklinde konuştu.

 

Tribünlerde aile sayısı artıyor

 

Başkan Akbaş, konuyla alakalı olarak sözlerini şöyle tamamladı: “Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı bize, ‘Ne zaman biz ve aileler tribünlere gelip rahat bir maç izlerse, o zaman size destek vereceğiz’ şeklinde bir söz verdi. Tribün olayları ciddi şekilde azaldı. Deplasmanlara koordineli olarak gidiyoruz. İçeride yine organize bir şekilde yerlerini alıyorlar. Kırkpınar maçında 10-15 saniyelik bir gerginlik, sırf adımız Karasuspor olduğu için abartıldı. Sayın Sarı’nın bizden isteği, büyük oranda yerine gelmeye başladı. Kendisine de şimdiden teşekkür ediyoruz

 

Arkamızda büyük bir güç var

 

Akbaş’ın ardından söz alan A Takım Teknik Sorumlusu Behçet Durak, “Takımımızı oluşturmadan önce yönetim ve teknik ekibimizle birlikte isimleri ve mevcut kadromuzu masaya yatırdık. Karasuspor’a hangi oyuncu uyar, hangisi yakışır, kimler sistemde verimli olur buna karar verdik. Transferler sadece şahsi kararımla değil, yapılan istişareler sonrası gerçekleştirildi” dedi. “Bu yıl Karasuspor’da üçüncü dönemimi yaşıyorum. İlk yıl kaleciydim, ikinci yıl hocalık yaptım. Nasip oldu da ikisinde de şampiyonluk yaşadım. Bugüne kadar arkamda bu kadar büyük bir gücü hiçbir zaman hissetmemiştim” diyen Durak, konuşmasını şöyle tamamladı:

 

Kadromuz BAL düzeyinde

 

Karasuspor’un büyük taraftar gücü, yönetimin kararlı ve sistemli yürüyüşü bizim için büyük avantaj. Motivemizi ve enerjimizi de buradan alıyoruz, sonucu da 9’da 9 yaparak ortaya koyduk. Grubumuz zayıf değil. Bölgesel Amatör Lig (BAL) görmüş takımlar var. Grubu kimse zayıf görmesin. Takımımızın başarısı tamamen yönetim, taraftar, futbolcu ve ilçenin bütünleşmesiyle alakalı. Kadromuzda şu an büyük bir eksik yok. Aksine BAL’da mücadele edebilecek bir kadroya sahibiz. Play-Off’a giderken olası aksilikleri göz önüne alarak 1 ya da 2 oyuncu ilave etmeyi düşünüyoruz. Biz BAL yolunda ilk ikinin içerisinde olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın

 

Gençlerimizi elimizde tutmalıyız

 

Durak’ın ardından söz alan Altyapı Koordinatörü Mahmut Hanefi Erdoğdu ise, takımın altyapısı hakkında detaylı bilgi verdi. “Karasuspor için yapabileceklerimizi sürekli olarak istişare ile belirliyoruz. Önceliğimizi altyapıya verdik. Altyapıdan yetişen çocuklarımızı elimizde tutabilmek için de 3.lige çıkmamızın şart olduğunu düşünüyoruz. Hedefimizi öncelikle 3.lig olarak belirledik. Bugüne kadar profesyonel lig yolunda sadece Sakaryaspor mücadele verdi. Neden bir ilçe takımı bu seviyelere gelemesin? Karasuspor’un bu yolda öncülük etmesini amaçladık. İlçe olarak da hak ediyoruz” diyen Erdoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

Karakter ve nitelik kriteri

 

Altyapı ve tesisleşme adına kulüp binamızı ve lojmanımızı oluşturduk. Bugün lokal olan yerimizi kısa süre sonra jimnastik salonuna dönüştüreceğiz. Halı sahamızı kiraladık. Kalıcı gelirler adına çalışmalarımız sürüyor. Yakın zamanda halkımızla paylaşacağız. Futbol okulumuz, bugün itibariyle 200 aileye ulaştı. 200 gencimiz futbol eğitim alıyor. İçlerinde başarılı olanların da lisansını çıkartıp yarışmacı gruplarımıza dahil ediyoruz. Altyapı olarak B ligindeyiz, hedefimiz A ligine çıkartmak ve Karasuspor’a altyapıdan karakterli ve nitelikli futbolcu yetiştirmek

 

Sistemimiz kalıcı olacak

 

Altyapı Teknik Sorumlusu Ersin Türker ise sözlerine kurdukları sistemi tanıtarak başladı. “Altyapı sistemimizi öyle bir şekilde kurmak istedik ki, kişiler gelip geçse de gelen kişi bu sisteme uymak zorunda olacak. Kişiler gidince bozulan sistem değil, sisteme bağlı kişilerden oluşan bir kulüp oluşturup bizden sonrakilere bu sistemin kalmasını sağlayacağız. Sistem, kişilerin değil, Karasuspor’un olacak” diyen Türker, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

 

Çncelik futbolcu havuzu oluşturmak

 

Bu kapsamda sistem dahilinde ilk olarak futbolcu havuzu oluşturduk. Karasu’dan Sakarya’ya giden tespit ettiğimiz en az 15-20 sporcu var. Belki de daha fazla. Sakarya’daki takımlara gidiyor bu gençlerimiz. Kurumsal yapıyı oluşturduğumuzda bu sporcu gençler gitmeyecek ve Karasuspor’u tercih edecek. Hem zaman hem de yol parası derdinden kurtulacaklar. Bir de profesyonel lige çıktığımızda bu gençleri profesyonel futbola taşıyabileceğiz. Yakın hedefimiz B liginden A ligine çıkmak ve Türkiye şampiyonasına gençlerimizi götürebilmek

 

Karasu sevdalıyız

 

Son olarak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Filizfidanoğlu söz aldı. Filizfidanoğlu, sözlerinde şu ifadeleri kullandı: “Yönetimde yer alan hiçbir arkadaşımız koltuk sevdalısı değil. Her birimiz Karasu ve Karasuspor sevdalısıyız. Hedefimiz, gençlerimizi sokaktan, kahvelerden alıp profesyonel futbolcu yolunda yetiştirmek. Yönetim ve teknik kadromuz uyum içerisinde bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Altyapımızda tohumları ektik ve 200 fidan yetişiyor. Bu süreç içerisinde de profesyonel ligde yer bulursak altyapıya ilgi daha da artacak. Kazanan futbol olsun, kazanan Karasu’nun gençleri olsun istiyoruz. Mesai arkadaşlarımıza ve teknik kadromuza teşekkürü bir borç biliriz” Toplantı sonrası Başkan Akbaş ve beraberindekiler, Karasu ile Sakarya basını temsilcilerine Karasuspor Sosyal Tesislerini, Karasuspor Store mağazasını, lokali ve antrenman sahasını gezdirdi. Basın mensupları, bir süre A takımı antrenman maçını izledi ve bir da hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

HABER ve FOTOĞRAFLAR: Nevtan Angün

 

Editör: Karasu Haberleri