Kocaali’nin tarihi, kültürü ve spor tarihiyle ilgili yaptığı çalışmaları kitaplaştırarak örnek bir çalışma ortaya koyan Tarihçi Oğuzhan Kır’a, Kocaali 20 20 Gelişim Derneği Başkanı Şaban Tan tarafından teşekkür plaketi verildi.

TAN BAŞARILAR DİLEDİ

Dernek Başkanı Şaban Tan, plaket takdiminde yaptığı konuşmada, “İlçemiz tarihiyle ilgili bugüne kadar en kapsamlı çalışma Oğuzhan Kır tarafından yapıldı. Yaptığı bu değerli eserleri başta Kocaali halkı olmak üzere, Sakaryalıların dikkatine sundu. Günümüzde ancak örneklerini bazı illerde gördüğümüz böylesi kapsamlı iki değerli eseri ilçemiz Kocaali’de ortaya koyan Kır’a dernek yönetimi olarak teşekkür ediyor, bundan sonra yapacağı çalışmalarında başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇITAYI YUKARI ÇEKTİK

Tarihçi Oğuzhan Kır ise, duyarlılıkları için Kocaali 20 20 Gelişim Derneği’ne teşekkür etti. Kır, “Günümüzde tarihi ve kültürel çalışmaların öneminin daha iyi anlaşılması için doğru bilgi ve titiz çalışmalar ortaya koyarak insanların dikkatine daha çok sunmalıyız. Yaptığımız çalışmalarla bölgede ve ilçemizde çıtayı yukarı çektiğimizi biliyorum. Kocaali ilçemiz tarihini içeren iki kitabın ortaya çıkması için yaptığımız çalışmalarda sözlü tarih, belge ve bilgi paylaşımıyla desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca bu değerli plaketi, Kocaali Belediyesi’nde bu iki özel eserin ortaya çıkması için yaptığım çalışmalarda bana destek olan mesai arkadaşlarım adına da alıyorum” dedi.