-

İLAYDA EREN (13), KARADENİZ'DE HAYATINI KAYBETTİ (izle):

...

Olay, Karasu’nun Küçükboğaz mevkiinde saat 19:00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre ailesiyle denize gelen İlayda Eren (13), arkadaşlarıyla suyun kenarında oynadığı sırada dalgalara kapıldı.

Aynı bölgede boğulma tehlikesi geçiren başka bir çocuk çevredekiler tarafından kurtarılarak Karasu Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, İlayda Eren ise gözden kayboldu. Cankurtaran ve sahil güvenlik dalgıç ekipleri suda ve dronla havadan arama çalışması yürüttü Bölgeye çağrılan sahil güvenlik botu da talihsiz kızı Karadeniz’de aradı.

Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkanı İshak Sarı, ilçe emniyet müdürü, sahil güvenlik ve jandarma komutanları çalışmaları yerinde takip etti. Karadan cankurtaran ve jandarma, sudan sahil güvenlik dalgıçları ve havadan dron ile arama çalışmaları devam etti.

Yaklaşık 4 saat süren çalışmaların ardından küçük kızın cansız bedeni Küçük Karasu Mahallesi’nin Haralomba mevkiinde sahile vurmuş halde jandarma ve sahil güvenlik ekiplerince cansız olarak bulundu. Talihsiz kızın cenazesi, Karasu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.