Kurban Bayramı’nın ikinci günü Karasu İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden ve partililerle bayramlaşan AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, basına açık yapılan bayramlaşma konuşmasında dikkat çeken ifadeler kullandı. “AK Parti, 20 yıldan fazladır mazlumların umudu. Bu yüzden iktidarı bu halk başkasına vermedi” diyen Bayraktar, “AK Parti bir iyilik hareketi, ulvi bir davamız var. Reis dahil herkes, hepimiz kendine bakacak ve eksikliğini tamamlayacak. Net söylüyorum ki, AK Parti sadece oydan ve seçimden ibaret değil. AK Parti hareketinin, öteki dünya ve imtihan için de bir vesile olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ, İKTİDARDAN BEKLİYOR

Karasu’ya değinen Bayraktar, “Karasu ve Kocaali, normal bir nüfus yoğunluğunun üzerinde bir nüfus yaşıyor. Evlerin yapılması çok işimize gelmiyor ama plansız büyümenin de olduğu doğru. Bu da belediyenin altından kalkamayacağı bir tablo ile bizi karşı karşıya bıraktı. Çözüm de bizim elimizde, çalışıp çabalayacağız. Vatandaş, çözümü iktidardan bekliyor” diye konuştu.

SAĞLIKTA SORUNLAR VAR

Karasu Devlet Hastanesi ile ilgili konuşan Bayraktar, Karasu’da yayın yapan bir gazetede yazılanların çoğunun doğru olmadığını vurgulayarak “Hastaneye yeni atamalar gelecek. Konuyu görüştük. Diğer ilçelerde de durum Karasu’dan farklı değil. Sağlık Bakanlığı, sorunun farkında. Ama sorun şu ki; atananı tutamıyor, tuttuğumuz da bizim olamıyor. Bu sorun Türkiye’nin sorunu ve sağlık sistemini doğru kullanmamamızdan kaynaklanan sorunlar var” dedi.

GÜVENLİK SORUNU

Bir buçuk milyonluk bir şehrin yüz binlik bir ilçesinde güvenliği sağlamanın kolay olmadığını vurgulayan Lütfi Bayraktar, “Karasu’da yaz döneminde özel bir düzenleme yapmak lazım. Buraya gelen insan bizim insanımız, sonuçta seçmenler, oy verecekler, mutlu olmaları lazım. Evler yapıldı, satıldı ve mutlu olmaları lazım. Bakacağız ona da” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR’DE SIKINTILAR VAR

Geçen beş yılın sonunda Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde sıkıntılı tablonun olduğunu söyleyen Bayraktar, “Borç, harç, personel sorunu mevcut. Şu an büyükşehirde personel fazlalığı var, ciddi anlamda bir borç stoğu var. Sağımız, solumuz, önümüz, arkamız sobe durumu. Çözmeye çalışıyoruz. Sakarya’nın genelinde bu sorun var” şeklinde konuştu.

DEMİRYOLUNUN AKIBETİ

Milletvekili Lütfi Bayraktar, demiryoluyla ilgili de konuştu. “Karasu demiryolu, kesinlikle olacak. Yeni bir proje yapıldı ve yeniden ihaleye çıkacak. Yapılacağı kesin ama zamanı belli değil. Yapılacak olması kesin. İlgili bakanlıklardan bu bilgiyi aldık, projeleri gördük” dedi.

Editör: Güler Çınasoğlu