-

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen karar yazısı ile Bulgaristan ve Kocaeli’nin Kefken ilçesi arasındaki bölgede balık avcılığına yasak getirildi. Gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“Görülen lüzum üzerine balıkçılarımızın ve halkımızın can ve mal güvenliğinin temini için Bulgaristan sınırı ile Kocaeli ili Kefken ilçesi arasındaki denizel alanda, gün batımından gün doğumuna kadar her türlü ticari ve amatör su ürünleri avcılığı, bugünden itibaren ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur”

MİDYE AVCILIĞINI ETKİLER

Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, konuyla alakalı Karasu Haberleri ve Öncü Karasu’ya açıklamada bulundu. Bıçakcı, Karasulu balıkçıların, bölgede avlanma yapmadığını belirterek “Sadece o bölgeye midye avcılığı için giden teknelerimiz yasaktan etkilendi” dedi.

“Balık avlamak için Karadeniz’e açılan teknelerimiz, kendi bölgemizde avlanmakta” diyen Bıçakcı, “Tüm balıkçılarımız, Karadeniz’de dikkatli olsun. Teknelerine yaklaşan veya ağlarına takılan serseri mayınlara müdahale etmeden Karasu Sahil Güvenlik komutanlığı SAGET-31 botuna ihbarda bulunsun” dedi.