Çevresine göre düşük bir zeminde yer alan ve her şiddetli yağışta su baskını yaşayan Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, cumartesi günü yağan aşırı yağmurdan bir kez daha nasibini aldı. Okulun bahçesinde biriken su seviyesi yaklaşık 80 santimetreyi bulurken, okul binasının zemin katında yer alan kütüphane, kafeterya, mescit, kantin, seminer odası ve trafo odasının yanı sıra okul bahçesinde bulunan Elektrik, mobilya, makine ve metal bölümü ile spor salonunun zemini de tamamen sulara teslim oldu. Yukarı kesimlerden gelen su, çamur ve lağım suları, her yağmurda olduğu gibi yine okul bahçesini kapladı. Pazar günü okula gelen Müdür Hüseyin Aydoğan ve idareciler, bölüm şefleri ve öğretmenlerinin de desteğiyle okulda meydana gelen hasarı ortadan kaldırdı.

 

Turhan, bizzat temizledi

 

SASKİ ekiplerince okul bahçesinden suyun çekilmesiyle zemin kat ve bölümlerdeki tablo da tam anlamıyla gözler önüne serildi. Eğitimciler ve okul personelinin çalışmalarını yerinde inceleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan da eşine zor rastlanan bir özveri ile çek pası eline aldı ve paçalarını sıvayarak bölümlerin temizliği için yapılan çalışmaya gün boyu destek verdi. Turhan’ın bu hareketi hem takdir topladı hem de alışık olunmayan mütevazi hareketle örnek oldu. Çalışmalar hakkında bilgi veren Okul Müdürü Hüseyin Aydoğan, “Zemini kaplayan su ve beraberinde gelen çamuru, okul personelimiz ve meslektaşlarımızın çabasıyla temizledik. Allah’a şükür cihazlarımız zarar görmedi. Milli Eğitim Müdürümüz Çetin Turhan’ın da bizzat bizlerle temizlik yapması ile çalışmayı bir günde bitirdik. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

 

Soruna çözüm bekliyoruz

 

Okulumuz düşük bir zeminde yer aldığı için şiddetli yağışlar sonrası bu sorunu yaşıyoruz. Cumartesi günü yağan yağış, alışılmışın dışında bir yağıştı. Bu sefer daha büyük bir sorunla karşı karşıya kalındı” diyen İlçe Milli Eğitim müdürü Çetin Turhan, “Gün boyu bize destek olan SASKİ ekiplerine, itfaiye ekiplerine ve AFAD ekiplerine teşekkür ediyoruz. Eğitimci meslektaşlarımız ve okul personelimiz ile el ele vererek bir gün gibi kısa bir sürede bölümlerimizi temizledik. Söz konusu çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim almasıysa, her zaman taşın altında elimizi ve bedenimizi koymaya hazırız” dedi. Turhan ayrıca, okul çevresinde bir düzenleme yapılması durumunda su birikmesinin de ortadan kalkabileceğini belirterek bu konuda yetkili kurumlardan çalışma yapılmasını da talep ettiklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: