-

MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN HEDEFİ 250 TON ÜRETİM (izle):

.

Pandemi döneminin başlamasıyla birlikte Sakarya’nın meslek lisesi bünyesindeki ilk kimya atölyesini kuran Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 130 ton üretim gerçekleştirildi. Kimya Üretim Atölyesi öğrencileri, bu oranı 2023 yılında 250 tona çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca öğrenciler, üretimden ayrılan ödenekle kazanç da elde ediyor.

Okulun Kimya Teknolojisi Şefi Sinan Demirel, üretim hakkında bilgi verdi. Demirel, “Pandeminin başından beri el dezenfektanı, yüzey dezenfektanı ve sıvı sabun başta olmak üzere beş çeşit ürün üretiyoruz. Öğrencilerimiz, küçücük elleriyle hem ülke ekonomisine hem de kendi ekonomilerine katkıda bulunuyor. Bugüne kadar 130 ton üretim yaptık. Hedefimiz bu oranı iki katına çıkarmak. Senelik olarak da 500 tona yakın üretim kapasitesine sahibiz” dedi.

Kimya Teknolojisi öğrencilerinden Miray Turhan, “Burada çalışmaktan hepimiz çok mutluyuz. Hem mesleki eğitimimiz iyi gidiyor hem de el becerimiz artıyor” derken Şevval Kaba, “Atölyede mesleki beceri elde ediyoruz. Mezun olduktan sonra iş imkanımız oluyor” diye konuştu.

Okul Müdürü Nilüfer Yeke, “Döner sermaye çalışmamıza pandemiyle beraber dezenfektan üretimi ile başladık. 100 ton yüzey temizleyici, 20 ton el dezenfektanı, 15 ton çamaşır suyu ve 2 ton kolona üretimi gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ise “Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, gerek pandemide gerek pandemi sonrası mesleki eğitime çok büyük katkı verdi. Atölyemizde günlük 8 ile 10 ton arası üretim kapasitesine sahibiz. Genişleyen ürün yelpazemizle Sakarya içerisindeki tüm kurum ve okullara hizmet verebilecek boyuta geldik. İstediğimiz herhangi bir kimyasal ürünü bir hafta içerisinde üretebilecek durumdayız” dedi.