Karasu Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Salı günü belediye meclis salonunda yapıldı. Dört maddesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, bir maddesi Yazı İşleri Müdürlüğü ve bir maddesi de Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait olmak üzere altı maddenin görüşüldüğü toplantıda, gündem maddelerine geçilmeden önce gündem dışı söz almak isteyenlere söz verildi. İlk olarak MHP grubu adına Fatih Şentürk söz aldı. Şentürk pazaryeri otoparkının maliyetini detaylı olarak ortaya koyan bir rapor okudu. 327 bin lira artı KDV olarak mal edilen otoparkın maliyetinin makul olduğunu ifade etti. Asfalt yama çalışmalarını da yerinde bulduklarını ifade eden Şentürk’ün söylemler, MHP grubunun muhalif tavrının yumuşamasının sinyalini de verir nitelikteydi.

 

 

Küçük ortağın önergesi

 

Fatih Şentürk’ün ardından söz alan CHP’li meclis üyesi Şakir Şen, bir kez daha Roman vatandaşların sorunlarına değinilmesini ve kalıcı konut sorununun çözümü için talepte bulundu. Küçükboğaz Gölü ilegili bir çalışma da yapılmasını talep eden Şen, kirliliğin önlenmesi gerektiğini ifade etti. Şen’in ardından söz alan BBP’li meclis üyesi Mehmet Çatalbaş söz aldı. Sözlerine “Cumhur İttifakı’nın küçük ortağının önergelerine verilen cevapları yeterli bulmuyorum. Cumhur İttifakı’nın büyük ortaklarının da özel kalem ile ilgili verilen önergeye cevap verir diye bekledim ama onlar da herhangi bir cevap vermedi” diyerek başladı. “Özel kalem müdürlüğüne bir dönem Kocaali Ortaköy Belediye Başkanı olan Cemal Angın’ın atandığını, 15 Mayıs’ta başlayan görevinin 21 Haziran’da bittiğini belgeledim. 32 gün boyunca Karasu Belediyesi özel kalem müdürlüğünü işgal etmiş. Kendisine ödenen 6 bin 700 lira maaşı da belediyeye iade etmiş” şeklinde konuşan Çatalbaş, “Dilerdim ki, AK Partili 14 meclis üyesinden biri buna cevap verseydi” diyerek sözlerini tamamladı.


Rica üzerine aldık

 

Çatalbaş’ın sözlerine cevap olarak Başkan Sarı’nın, “Cemal Angın’ı Kocaali Belediye Başkanı’nın ricası üzerine aldım. Kocaali Belediye Başkanı, daha önce Üçoluk ile Ceylandere arasındaki yol yapımı ile başka türlü yardımlarının da olması nedeniyle ricasını kırmadım. Angın da bir ay kalmayı taahhüt etmişti” şeklindeki cevabı dikkat çekti. Sarı’nın, “Karasu’yla alakası olmayan bir kişinin altı ay süreyle özel kalemi işgal ettiğinde sesiniz neden çıkmadı” sözlerine cevap olarak Çatalbaş, “İftirada bulunuyorsunuz, MHP grup başkanlığı döneminde birden fazla özel kalem müdürlüğü kadrosunu kimlere tahsis edildiği konusunda önergeler verdik. Geriye dönerseniz görürsünüz” ifadeleriyle sert yanıt verdi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından tatil nedeniyle Ağustos ayı meclis toplantısının yapılmayacağı, bir sonraki toplantının Eylül ayında gerçekleştirileceği belirtilmesiyle toplantı sona erdi.