30 yıldır Karasu Yalı Mahallesi’nde muhtarlık görevini yürüten Dursun Ali Akbaş, yaklaşan yerel seçimler öncesi açıklamada bulunarak aday olmayacağını söyledi. “Artık genç neslin önünü açma zamanı” diyen Akbaş, “Hem sağlık sorunlarımdan dolayı hem de artık genç kuşağı bu makamlarda görmek istediğimden dolayı bu seçimde aday olmayacağım” sözlerini kullandı.

HAKLA HİZMET HAKKA HİZMET

Dursun Ali Akbaş, “Yıllarca halka hizmet hakka hizmet amacıyla çalıştım, mahalleme hizmette bulundum. Gururumla, şerefimle görevimi yaptım. Mahalle sakinlerimin gözünde efsane muhtar olarak kalmak istiyorum. Tüm kamu kurumlarıyla sorunsuz bir şekilde çalışmalar yürüttüm. Yetimi, yoklusu sahipsiz bırakmadım. Yeri geldi yetişemediğim, yapamadığım işler de oldu. Vatandaşın acı, huzurlu ve tatlı gününde yanlarında oldum. Ama ben en iyi şekilde mahalleme hizmet ettiğimi düşünüyorum” diye konuştu.

MUHTARLIK GÖNÜL İŞİ

“Artık genç neslin önünü açmak lazım” diyen Muhtar Akbaş, “Aday olacak arkadaşlarımız, kardeşlerimiz var. Seçilecek olan arkadaşın her zaman onların destekçisi olacağım. İnanıyorum ki benden sonra daha iyi hizmet yapacaklar” dedi. Aday olacaklara tavsiyede de bulunan Akbaş, “Bu makama gelecek kişi, gençlere, yoksula, yetime kol kanat gersin. Muhtarlık para alma yeri değil, gönülle yapılan bir iştir. Para için, silah almak için muhtarlık yapılmaz. Muhtar, paraya pula bakmaz. Gönülden bu işi yapmak isteyen varsa bu makama talip olsun” vurgusunu yaptı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi