Danıştay 8. Dairesi, 2018'de “Andımız kaldırılamaz” dedi. MEB itiraz etti. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 8. Daire'nin kararını iptal etti. Andımız artık okullarda okunmayacak.

Basit soru bir insan Andımız'ı neden yasaklar? Cevap bulamıyorum. Türküm demekten mi utanıyorsunuz? Türk olmaktan da Türk demekten de onur duymanız gerekir ama ‘Ne mutlu Türküm diyene’ kavramı, aslında herhangi bir etnik kökeni yücelten değil, tam tersine hiçbir etnik kökeni dışlamayan bir kavramdır. Aslında toprak vatandaşlığıdır. Bir bütünün parçası olma bir olma çabasıdır. Bu çatı altında hepimizi anayasal vatandaşlıkla eşit yurttaş eşit birey yapar, bütün haklardan eşit şekilde faydalanmamızı sağlar.

Bu konunun ne ırkçılıkla ne milliyetçilikle ilgisi var. Ülkenin ismi Türkiye, bayrak Türk Bayrağı, dil Türkçe eee milleti Türk Milleti değil mi? Bundan gocunacak çekinecek utanılacak hiç bir şey yok. Gurur duymalısınız. Ülke vatandaşları tabiki farklı etnik kökenlerden oluşuyor buna kimsenin itirazı yok. Birlikte yaşamanın aynı dili konuşmanın ortak değerlere sahip olmanın mutluluğunu yaşamalısınız.

Bütün yabancı kaynaklarda Osmanlı savaşları bile Türklerle olan savaş, Türkler kapımıza dayandı gibi ifadelerle kayıt altına alınmıştır. Tarih bizi böyle tanımlamış.

İçimize dönüyoruz Hdp'yi ve Hdp'ye oy verenleri terörist olmakla suçlayan bir iktidar, ama kürtlerden oy alabilmek için aponun kardeşini trtye çıkartan, Barzani'yle Şivan Perverle sahneye çıkan, kürtçe tv kanalları açan, Oslo'da görüşmeler yapanlar, analar ağlamasın ayağına kürt açılımı yapanlar zamanı geliyor bize milliyetçilik dersi vermeye kalkıyor zamanı geliyor Andımız'ı kaldırıyor.

Buradan Devlet Bahçeli'nin tavrını da takip edeceğiz. "Mahallenin ilkokul çocuklarına her hafta Erdoğan'ın evinin önünde 'Andımız'ı okutmazsam namerdim." diyordu. Bakalım tek kelime laf diyebilecek mi yoksa Akp vagonundan inmemek için bunu da mı sineye çekecek göreceğiz.

"Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir. Çünkü Türk milleti milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir. Ve çünkü, Türk milletinin yürümekte olduğu terakki ve medeniyet yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir." Atatürk'ün konuşmalarının çoğunda bu ifadeleri görmekteyiz. Milletini yücelten, öven onunla gurur duyan bir liderden bugünlere gelmek ne acı!