Karasu ve Kaynarca ilçelerinin ortasında bulunan 24 kilometrekarelik alana sahip longoz, 200'e yakın yerli ve göçmen kuşla çeşitli balıklara ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin tek parça halindeki en büyük subasar ormanı özelliği taşıyan longozu ziyarete gelenler, ağaçlar arasında dolaşma imkanı buluyor.

Kurban Bayramı boyunca çok sayıda tatilcinin tercihi olan longoza bayramın ilk iki günü 4 bin ziyaretçi girişi gerçekleşti. Nilüferlerin açmasıyla ziyaretçi sayısı da arttı. Longozu ziyaret eden Dilay Değirmenci, “Ziyaretimiz çok güzel geçiyor. Burası çok kalabalık, çok güzel. Ortamı ve doğası da çok güzel. Buraya ikini gelişimiz. On sene önce gelmiştik. Doğası ve havasıyla çok keyifli bir yer, herkese tavsiye ederim” dedi.

Acarlar Longozu’na üçüncü kez geldiğini söyleyen Abdullah Şapçı, “Doğayla iç içe olan bir yer, kalabalık ve güzel bir yer, herkese tavsiye derim” derken ailesiyle ziyarete gelen Yücel Özdemir ise “Burayı çok güzel bulduk. İstanbul’dan her sene geliyoruz. Kuş sesleri ve manzarası çok iyi, herkese tavsiye ederiz” diye konuştu.

foto_galeri_700x89

Editör: Nevtan Angün