Milli Eğitim Bakanlığı, geçmiş yıllarda odluğu gibi bu yıl da ara tatillerin uygulanacağını duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “1.dönem ara tatili Kasım ayında uygulanırken 2.dönem ara tatili Nisan ayında uygulanacak. Ara tatillerinde öğrenciler hafta sonuyla beraber toplam 9’ar gün okula gitmeyecek” dedi. Turhan tatil tarihleri ile ilgili şunları söyledi:

1.DÖNEM ARA TATİLİ NE ZAMAN?

"İlk ara tatil 13-17 Kasım 2023 tarihlerinde uygulanacak. Öğrenciler, 10 Kasım Cuma günü çalacak son ders zili ile eğitime bir hafta ara verecek ve 20 Kasım Pazartesi günü çalacak ilk ders zili ile ders başı yapacak."

SÖMESTR (YARIYIL) TATİLİ NE ZAMAN?

"Yarıyıl tatili olarak bilinen sömestr tatili ise 22 Ocak’ta başlayacak ve 2 Şubat’ta sona erecek. Bu tarihlere göre öğrenciler, 19 Ocak Cuma günü tatile girecek olan öğrenciler, 5 Şubat Pazartesi günü ders başı yapacak. Hafta sonu ile beraber yarıyıl tatili toplam 16 gün tatil yapacak."

1.DÖNEM ARA TATİLİ NE ZAMAN?

"İkinci ara tatil 8-12 Nisan 2023 tarihlerinde uygulanacak. Öğrenciler, 5 Nisan Cuma günü çalacak son ders zili ile eğitime bir hafta ara verecek ve 15 Nisan Pazartesi günü çalacak ilk ders zili ile ders başı yapacak. Ara tatiller de toplam 9 gün sürecek."