Yaklaşan yerel seçimler öncesi Yeniden Refah Partisi Karasu İlçe Başkanı Osman Önal, basın açıklamasında bulundu. Önal açıklamasında, “Doğası, coğrafi konumu, yol potansiyeli, sahil ilçesi olması, Türkiye’nin hemen her ilinden göç almış, radikal olmamakla birlikte farklı kültürlere sahip insanlara ev sahipliği yapan cennet ilçemiz Karasu’ya nasıl bir siyaset yakışır buna hem insanı hem de siyasi pencereden göz atalım” dedi. Önal açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

GERÇEK ODAKLI PROJELER

“Yapılacak olan belediye seçimlerinde uzlaştırmacı, tarafsız, yermeden, ayrıştırma yapmayan, birleştirici siyaset izleyebilecek bir kişi üzerinden, özverili, başarılı kişilerden hakkaniyetli ve Karasu’nun menfaatlerini gözeten, gerçek odaklı projeler üretebilecek bir meclis üyeleri, otoriter geçmişi, temiz geleceği, aydınlık bir parti üzerinden seçime giren bir belediye kadrosu Karasu için tahminlerde daha fazlasını başarır. Peki neler yapılabilir bu konuda? Bu konuda Karasulular olarak önümüze dayatılanı değil Karasu halkının yani siyasi teşkilatların STK’ların, sivil toplum kuruluşlarının Karasu için Karasulular diyerek hiçbir ayrıcalık göstermeden ortak bir istişare ile bu işi fevkalade başarılır.

YÜKSEK GELİRLİ PROJELER

En önemli eksik, yüksek gelir getirecek projeler nelerdir? Köklü bir imar yasası. Tuzla'dan Sakarya Nehri’nin döküldüğü yere kadar kapsamlı turizm alanı, Karasu Sahili’ni yılın 12 ayı boyunca faal tutacak projeler, sahil kumunun bir çok rahatsızlıklara iyi gelmesi hasebiyle c ve fizik hastanesi ve sosyal tesisi kurulması, Ankara ve İstanbul yollarındaki alt ve üst geçit sorunlarının çözülmesi, şehir merkezine katlı otopark, SGM tesislerine toplum ve de gençlik adına eğitici seminerlerin haftalık programlar ile desteklenmesi, okul öğrencilerinin ve gençliğin menfi yönde yönlendirilmeleri.

HAYAL DEĞİL GERÇEK

Gençliği istihtamcı ve hatta girişimci olmaları yönünde siyasi eğitimci çalışmalar yapılmalı. Birde belediyemizde ki imar ile ilgili takip ve denetim sisteminin acilen üst düzeyde geliştirilip yükseltilmesi gibi projeler olmazsa olmazlarımızdandır. Evet Karasu ilçemiz için böyle bir siyasi eğilim ve çalışmasını bizler Karasulular olarak başarırsak Türkiye’nin en gözde ilçesi olmamız bir hayal değil gerçektir.