Perşembe günü Karasu Kabakoz Mahallesi Osmanlı Camii’nde Yaz Kur’an Kursu yıl sonu programı düzenledi. Programa Karasu İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi’de katıldı. Kahvaltı programı ile sona eren kursta yüzlerce öğrenci birlikte kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından ise kurs öğrencisi Harun Yıldız yemek duasını yaptı.

10 YILLIK GELENEK

Camii bahçesinde düzenlenen programda kurs öğrencilerinden Hamza Yıldız, Kur’an-ı Kerim okudu. Akabinde ise Osmanlı Camii İmam Hatibi Nuh Çuhadar, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Çuhadar, konuşmasından önce caminin yapımında emeği geçen Merhum Osman Aydın’ı da andı. Çuhadar, “Yaz Kur’an Kursu vesilesiyle bu yılda çocuklarımız camii ile buluştu. 10 yıllık geleneğimizi bozmadan bu yılı da çok şükür tamamladık. 2023 yazında camimizde yaklaşık 300 öğrenci, 16 görevli hocalarımızdan eğitim aldı. Hepsine verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum, öğrencilerimize de bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

HAYATIMIZIN CAN DAMARI

Çuhadar’ın ardından ise Karasu’ya yeni atanan İlçe Müftüsü Mehmet Çelebi, konuşma yaptı. Çelebi, “Buluşmamızın özel bir anlamı var. Oda Kuran’ı anladım, öğrendim, rabbimi tanıdım onun sevgili habibi Hz. Muhammed Mustafa’yı tanıdım” diyerek konuşmasına başladı. Çelebi, “Yaz Kur’an Kursları hem toplumumuz hem de İlçe Müftülüğümüz için önemli. Bu kurslarımız hayatımızın can damarıdır. Burada öğrendiğiniz bilgiler hayatınız boyunca size rehberlik edecektir. Tüm evlatlarımıza başarılar diliyorum” dedi. Program sonunda öğrencilere Kur’an-ı Kerim hediye edilirken, kız öğrencilere taç giydirildi ve katılım belgeleri takdim edildi. Ayrıca programa velilerinde ilgisi yoğun oldu.

Güler Çınasoğlu’nun haberi