Satışı iptal edilen kumun adresi belli oldu Satışı iptal edilen kumun adresi belli oldu

Sakarya’nın Karasu ilçesi Kuyumcullu Mahallesi’nde denize dökülen Karasu Deresi’nin ağzında biriken kumla alakalı belirsizlik sürüyor. Bir süre önce Karasu Belediyesi tarafından usulsüz taşındığı iddia edilen ve belediye tarafından “Çalınmasın diye şantiyeye taşıdık” şeklinde açıklama yapılan kum hakkında Sakarya Valiliği ihale kararı yayınlamıştı.

Olaylı bölgenin kumu satışa çıkartılıyor Olaylı bölgenin kumu satışa çıkartılıyor

İhaleye günü olan 7 Şubat’a bir gün kala, Sakarya Valiliği, kum satışının iptal edildiğini duyurdu. İptal kararına bir gerekçe belirtilmedi. Dere ağzında biriken bin metreküp kum-çakıl malzemesinin ne olacağı ise merak konusu oldu. İptal kararı, Valilik tarafından şöyle duyuruldu:

“İlimiz, Karasu ilçesi, Kuyumculu mahallesi sınırlarında bulunan, Karasu Deresinin Karadenize döküldüğü yerde, derenin akış yönüne göre sağ sahilinde stoklanmış, 1000 m³ I (a) grubu maden sınıfına dahil tüvenan kum-çakıl malzemesinin satılması” işinin, 07.02.2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan ihalesi, Valilik Makamının 05.02.2024 tarih ve 61682 sayılı Oluru ile iptal edilmiştir”