-

Pazartesi günü saat 10:30’da Karasu Muhtarlar Derneği tarafından muhtarlara yönelik istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kızılcık Mahallesi Muhtarı İsmail Hakkı Topaloğlu, Dernek Başkan Yardımcısı ve Yalı Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Akbaş, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda dernek üyesi mahalle muhtarı katılım sağladı.

Toplantıda FNA3 arazisi ve dışında kalan araziler ile ilgili konular görüşüldü, fikir alışverişinde bulunuldu. Dernek Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, muhtarların konuya ilişkin soru ve önerilerini dinledi.

Muhtarlar, oy çokluğuyla FNA3 arazilerine eş değer arazilerin de FNA3’e dahil edilmesi için vatandaşlarla iş birliğinde olunması ve toplanan dilekçelerle ilgili bakanlığa talepte bulunulmasına oy çokluğuyla karar verildi.

Aynı zamanda kullanılan FNA3 arazilerinin kira bedellerinin vatandaşlardan toplanılmasının muhtarlara bırakılmaması gerektiği yönünde de görüşler belirtildi. Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmaların yürütüleceğinin vurgulandığı toplantıda, “Seçime giderken büyük yanlış yapılıyor” sözü dikkat çekti.