Ayşenur Elmacı'nın "Sesimizi duyuramadık " başlıklı köşe yazısı

Karasu sahilinde etkisini arttıran kıyı erozyonu bir evin arsasını ve bahçe duvarlarını denizle buluşturdu. Tehlike oluşturan erozyonla ilgili gerekli hiçbir açıklama yapılmaması daha da şaşırtıcı durum oldu.

Karasu’da yaşanan erozyona çare bulunamadı. Böyle giderse yola kadar gelecek diye açıklama yapıldı. Maalesef oda gerçekleşti.

Karasu’da başlayan kıyı erozyonu Sahil Projesi’nin duvarına ulaştı. Pazar günü şiddetli karayel ile sahilde etkili olan erozyon, projeyi tehdit eder boyuta ulaştı ve daha da kötüsü olma tehlikesi ile karşı karşıyayız.

Ve aynı şekilde Yenimahalle’de de mendireğin tamamlanamamasından dolayı her fırtınada işyerleri sular altında kalıyor. Senelerdir bu insanların sesinin duyulmaması sadece bölgeye zarar vermiyor. Yapılması gerekenlerin ivedilikle yapılması ve gerçekten kıyı erozyonu yaşanan bölgede ve Yenimahalle’de ciddi bir çalışma yapılması gerekiyor. 

Geçen seneden bu yana bölgelerde yaklaşık 20’ye yakın haber yapıldı. Birçok siyasi parti yöneticilere bölgede açıklama yaptı gitti. Sonuç hiçbir şey yok. Kim duyacak Karasu’nun sesini?

Artık sorunlarımızın bir çaresine bakılmalı.

GEÇMİŞ OLSUN TÜRKİYE

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 kenti etkileyen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından ilçede yardım seferberliği başladı.

Bu acı durumların bir daha yaşanmamasını diliyor. Yardım için seferber olan, bir çorap dahi verip destek olan. Birlik ve beraberlik adı altında tek yürek olan herkese teşekkür ederiz.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan birçok ilimizde hissedilen depremde can kayıplarımızın olduğunu derin bir üzüntü ile öğrendik.

10 ili sarsan bu deprem, pazartesi sabaha karşı yaşandı ve maalesef en acısı da pek çok vatandaşımız depreme uykusunda yakalandı.

Depremden etkilenen tüm yerlerde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor ve tüm dualarımızın onlarla olduğunu belirtmek istiyoruz.

Ülkemizi yasa boğan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz.

Bu vatandaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dilerken, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Geçmiş olsun Türkiye…