-

Yeniden Ferah Partisi Karasu ilçe Başkanı Muammer Adanur, İsrail’in Filistin halkına karşı artan baskıları ve Mescid-i Aksa’ya yönelik dört gündür devam eden saldırılarına iliş basın açıklaması yaptı. Yüzlerce yaralının olduğu saldırılar karşısında dünyadan yine cılız tepkiler geldiğine değinen Başkan Adanur, Müslüman ülkelerden gelen zayıf tepkilerin şiddeti durdurmaya yetmediğini vurguladı.

“İsrail, özellikle ABD'nin desteği ile Kudüs'ü başkent ilan ederek Filistin topraklarının tamamını işgal etme ve Mescid-i Aksa'yı yıkma hedefine bir adım daha yaklaşmıştı” diyen Muammer Adanur, “Bu adımların bir sonucu olarak İsrail Başbakanı Netenyahu ‘Kudüs bizim başkentimiz, başkentimizde istediğimiz gibi hareket ederiz’ açıklamasını yaptı. İsrail'in bu şiddetine karşı açıklama yapmanın yetersiz olduğu daha önce yaşanmış onlarca acı tecrübeyle görüldü” şeklinde konuştu.

Birleşmiş Milletler'de 29 Kasım 2012 tarihinde yapılan oylamayla Filistin'in Uluslararası Statüsü Devlet olarak onaylandığını hatırlatan İlçe Başkanı Adanur, “Filistin; BM tarafından da tanınan ve gözlemci devlet statüsü verilmiş, bayrağı BM'de göndere çekilmiş, dünyada 150'ye yakın devlet tarafından da tanınmış bir devlet” ifadelerini kullandı.

Artım adım atma vaktinin çoktan geldiğini belirten Adanur, “İslam İşbirliği Teşkilatı, 13 Aralık 2017 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirdiği Liderler Zirvesin'de, Filistin Devleti'nin başkentinin İsrail tarafından işgal altında tutulan Kudüs olduğunu tüm dünyaya deklare etti. Bu iki karardan hareketle ilk olarak Türkiye, devlet olarak tanıdığı Filistin nezdindeki temsilciliğini Başkonsolosluk düzeyinden Büyükelçilik düzeyine çıkarmalı” söylerine yer verdi.

ULUSLARARASI HUKUK ZORLANMALI

İslan İşbirliği Teşkilatı’nın acil olarak Türkiye’nin çağrısıyla tekrar toplanması gerektiğine vurgu yapan Muammer Adanur, “Filistin Devleti'nin talebiyle, Filistin Devleti'nin başkentine yapılan saldırıları sonlandırmak üzere İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin katılımıyla bir Barış Gücü oluşturulmalı. Bağımsız devletlerin kendi topraklarına yabancı güçleri davet etmesi uluslararası bir hak ve bu hak Filistin Devleti tarafından acilen kullanılmalı” diye kaybetti.

“Oluşturulacak Barış Gücü'ne katılım konusunda birçok Müslüman ülkenin istekli olacağı muhakkak” şeklinde konuşan Başkan Adanur, “Bu konuda tereddüt gösterecek olan ülkelerin bu tereddütleri, Erbakan Hocamızın D8 kurulurken ortaya koyduğu sağlam iradeli duruşla ortadan kalkacaktır. Bu adımın atılmasını başta ABD ve İsrail olmak üzere engellemeye çalışacak devletlere karşı da Uluslararası hukuk sonuna kadar zorlanmalı” dedi.

Başkan Adanur, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı:

Kudüs bizim, Mescid-i Aksa bizim, burada dökülen kan bizim kanımız, verilen canlar bizim canımız.

Kudüs bizim ayrılmaz bir parçamız, izzet ve şerefimiz.

Korumak ve geleceğe taşımak, İsrail'in barbarlığını durdurmak ancak Türkiye'nin liderliği ile mümkün.

Bunu bugün yapacak kimse olmayacaksa, Allah'ın izniyle yarın Yeniden Refah Partili Milli Görüşçüler olarak biz yapacağız.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir sitede görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır sitelere itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.