-

Büyük Birlik Partisi Karasu İlçe Başkanı Hasan Eminoğlu, yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanlığı seçimi yaklaştıkça siyasette hız artmakta. Günümüzde bakıyorum bazı siyasetçiler olur olmaz muhalefet peşindeler. Ucuz siyasetçiler, 30 yılı aşkındır Hac yolculuğunda gördüğüm, tanıdığım Suriyeliler üzerinden siyaset yaparak ne kadar kişiyi kandırır tarafıma çekerim derdindeler.

Suriye’de 15 Mart 2011 yılında bir iç savaş başladı. Çünkü Esat, ülkesinde Müslümanlara zülüm yapıyordu. Her türlü bomba, kimyasal maddeler ve benzeri bombalarla kendi halkını bombaladı. Dünyada örneği görülmemiş ve kontrolsüz bir kitle, canlarını, namuslarını kurtarmak için mülteci durumuna düştü. Biz de Müslüman kardeşlerimiz olsun, Hristiyan olsun mazlum insanlara din, dil, ırk ayrımı yapmadan kapılarımızı açtık. Türk milleti necip bir millettir. Nerede mazlum var elini uzatır.

TARİHTE OLDUĞU GİBİ…

Mustafa Kemal Atatürk’ün Yunanlardan zülüm gören soydaşlarımıza sahip çıkmış, merhum Turgut Özal’ın Bosna-Hersek ve Bulgaristan’daki soydaşlarımıza ve Saddam döneminde Kuzey Irak’ta Kürtlere kapılarını açmış, sahip çıkmışlardır.

Türk milleti sadece soydaşlarını Müslümanlara değil bugün Ukrayna savaşında Ukrayna halkına da sahip çıkmış, kapılarını açmıştır. Avrupa ise Müslümanlara kapılarını kapatmış, bugünkü örneği Ukrayna-Rusya savaşında görüldüğü gibi kendine engel olanlara kapılarını açmış maddi ve manevi desteklemiştir.

Yunanistan, Polonya’nın ve diğer ülkelerinin Müslüman mültecilerine yaptıklarını hepimizin vicdanını derinden yaralamaktadır. Bunun en açık örneği bir yavrumuzun kıyıya vuran cansız bedenlerini botları şişleyip deniz ortasında ölüme terk etmeleri vicdanlarımızda kazınmıştır.

KAPIMIZI KAPATAMAYIZ

Biz, mazlumları kapı kapatamayız. Devletimiz Suriye’de güvenli bölge oluşturarak onları vatanlarına döndürmektedir. Elbet bir gün gidecekler ama göz göre göre bombaların altına Esad’ın zulmüne terk edilmemelidir.

Şu ana kadar güvenli bölgelere 100 binlerce Suriyeli dönmüş ve dönmeye de devam etmektedir. Muhalefet ise Türkiye’yi kendi halkına bomba yağdıran Esat ile masaya oturun baskısı yapmaktadır. Esat’ın elçileri gibi ülkemize devletimize baskı yapmaktadır.

İktidar olunca Suriyelileri göndereceğiz demekteler. Acaba ne kadar oy devşiririz peşindeler. Bu kadar onur kırıcı siyasetle oy kazanılmaz. Örnek alın Avrupa’yı, Ukrayna’ya nasıl kapı açtılar. Siz ne derseniz deyin Türk milleti duruşunu bozmayacaktır. Siyaseti ilkeli dürüst yapın. Adınız yıllarca anılırsın. Merhum Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu gibi. Türk milletine yarışır duruşumuz devam edecektir”