-

Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, parti binasında Pazartesi günü bir basın açıklaması gerçekleştirdi. İlçenin gündemine ilişkin haftalık değerlendirmede bulunan Başkan Kara, çeşitli konulara değindi.

Münir Ali Kara, hafta içerisinde Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit’in SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın yönelik ziyarete ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ziyareti internet sitelerinden öğrendiğinin altını çizen Kara, SUBÜ kampüsünün Karasu’ya getirilmesinin ciddi bir iş olduğunu vurguladı.

Kampüsün Karasu’ya getirilmesi için birlikteliğin şart olduğuna değinen Başkan Kara, siyasi birlikteliğin de yeterli olmayacağını ifade ederek, “Sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda destek vermesi ve bu kararlı duruşun güçlü bir şekilde yansıtılması gerekiyor. Karasu belki de hiç olmadığı kadar siyasi birlikteliğe, sivil toplum kuruluşlarına ve kent konseyine ihtiyaç duyuyor” dedi.

Sarı ve Yavuzyiğit’in ziyaretlerinin iyi niyetli fakat yanlış bir girişim olduğunu düşündüklerini belirten Başkan Kara, geçtiğimiz haftalarda ilçe parti başkanlarıyla gerçekleştirdikleri toplantıda birlikte hareket etme kararı aldıklarını söyledi. Kara, üniversite kampüsünün yeri konusunda yeterli lobi çalışmasının şimdiye kadar yapılmadığını ve Sapanca - Arifiye arasındaki alanın öne çıkarıldığı, ancak Karasu’nun şartlarının avantaj olduğunu söyledi.

MAĞDURİYETİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Çiftçilerin ülkenin temel taşlarından biri olduğunu söyleyen Münir Ali Kara, çiftçilerin her ekonomik krizde maliyetlerinin arttığını fakat sattıkları malların değerinin değişmediğine vurgu yaptı. Geçtiğimiz hafta Süt Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Civelek’ın acı tabloya dikkat çektiğini de ifade eden Kara, yem fiyatlarındaki artışın süt satışına yansımadığını dile getirerek durumun sürdürülebilir olmadığını belirtti. Kara, Süt Konseyi’nin üreticinin mağduriyetinin önüne geçilmesinin elzem olduğuna değindi.

Büyükşehir Belediye ve Karasu Belediyesi’nin geride kalan dönemde birçok hizmet gerçekleştirdiğini de ifade eden MHP İlçe Başkanı Kara, “Bu hizmetler Karasu’nun yıllardan bu yana devam eden yol sorunlarını ortadan kaldırmamakla beraber vatandaş nezdinde önemli karşılık buluyor. Kış dönemine girdiğimiz şu günlerde çocuklarımızın oyun alanı olan çocuk parklarının elden geçirilmesi öncelenmeli, çocuklarımızın eğlenirken başlarına gelecek olan kazaların önüne geçilmeli” sözlerine yer verdi.