İYİ Parti Karasu İlçe Kurucu Başkanı Levent Arslan’ın 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti ve CHP’nin ilçedeki millet ittifakını değerlendirmesinin ardından CHP İlçe Başkanı Aydın, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Levent Arslan’ın sözlerinin yalan, yanlış, ahlak ve insanlığa sığmayacak açıklamalar olduğunun altını çizen Başkan Aydın, “Tam kendisine yakışan bir açıklama yapmış. Ahlak dışı açıklamalarını kınıyorum. Bu kadar zaman sonra seçim süreciyle ilgili açıklama yapmasının nedeni, sanırım bir yerlere gelmek istemesi. Ancak o bir yerlere gelemez. Yedi aydır neredeydi de şimdi konuşuyor? Değil Karasu, onu herkes tanıdı. Siyasi hayatını başlamadan bitirdi” sözlerine yer verdi.

 

Ahlak dışı teklif

 

İYİ Parti ve CHP, ittifak kurduğunda adayları Kerem Erksoy ile ittifak öncesinden yola çıktıklarını hatırlatan Başkan Nurhan Aydın, “Biz, Levent Arslan ile hiç bir araya gelmedik. ‘Genel merkez bir araya geldi. Buyurun biz de bir araya gelelim’ diye ben yanına gittim. Kendisi bir araya gelmek istemedi. Onun beklentileri ahlak dışıydı. İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan da, gece 23:00’da benimle buluşup ahlak dışı teklifte bulunarak adayımız Kerem Erksoy’u geri çekmemi ve Mehmet İspiroğlu’nu aday göstermemi teklif etti. Yalnız buluşmadım kendisiyle. İyi ki de yalnız değildim. Yanımda Mehmet Küçüktekin ve Yalçın Genç vardı. CHP’ye yakışanı yaptık ve dik durduk. Bu süreçte İYİ Parti’nin çok iyi emektarlarıyla yola çıktık ve beraber yol almaya da devam ediyoruz. Levent Arslan nerde şimdi? Yaptığı ahlaksızlıkların cevabını İYİ Parti çok iyi verdi” ifadelerini kullandı.

 

 

Asla aday göstermezdik

 

31 Mart seçimleri öncesi, Arslan’ın resmi olarak İYİ Parti’nin ilçe başkanı olmasına rağmen Büyük Birlik Partisi’nden aday olan Mehmet İspiroğlu’yla birlikte çalışmalara katıldığını iddia eden Aydın, “Elbette ki ittifakı kabul etmeyebilirdi. Ama bu durumda istifa etseydi ve o şekilde Mehmet İspiroğlu’yla çalışsaydı ben hiçbir şey demezdim. Bize, ‘Mehmet İspiroğlu’nu ille de CHP’den aday gösterin’ dedi. Ben buna karşı çıktım. Mehmet İspiroğlu’nun şahsını çok seviyorum. Ancak, kendisi başta Genç Partisi, sonra MHP ve ardından AKP’deydi. Ben, ‘CHP’nin bir dansöze ihtiyacı yok. Gelip partimize destek verebilir ancak asla onu aday göstermeyiz’ diye Arslan’a açıkça söyledim” şeklinde konuştu.

 

 

Gizli gizli destek verilmez

 

CHP ile ittifak kuran İYİ Parti’nin ilçe başkanının gizli gizli kahve köşelerinde, direk arkalarında saklanarak, ‘Mehmet İspiroğlu’nun yanındayım’ demesini doğru bulmadığını da dile getiren Nurhan Aydın, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Siz kaç aylık partisiniz? cümlesini kullanmamdaki neden, bana ‘Kerem Erksoy CHP’den kazanamaz, İYİ Parti’den aday olsun’ demesiydi. Ben de, ‘Siz kaç aylık partisiniz ki, CHP’den kazanamaz, İYİ Parti’den yüzde 100 kazanır, diyorsunuz’ şeklinde bu cümleyi kullandım. Yönetimimden hiçbir arkadaşım kendisiyle görüşmedi.  Bir tek, yönetimimde yedek olan Asım Kuş’la, bir iki defa yönetimi şikayet eder bazda bir konuşması oldu. Yalnızca o kadardı. Burada da yalan söylüyor. Arslan, ‘İYİ Parti cesur ve vefakar kişilerin elleriyle kurulmuştur’ diyor. Elbette ki, İYİ Parti’nin kurucusu Karasu Belediyesi Meclis Üyesi Cüneyt Taşkın Ekşi’dir. Hakkını verdi ve hak etiği yere de geldi. Ekşi’ye çok teşekkür ediyorum

 

HABER: Esra Angün / FOTOĞRAF: Nevtan Angün