18 Temmuz’da yaşanan sel felaketi sonrasında SASKİ’ye ait arıtma tesisinde oluşan hasar nedeniyle Kocaali ve Karasu’ya şebeke suyu arıtılmadan verilmeye başlanmış, Ağustos ayında olan selde ise su hattı kullanılamaz hale gelmişti. Felaketin üzerinden 67 gün geçmesine rağmen SASKİ’ye ait arıtma tesisinin faaliyete geçmemesi ve Karasu ile Kocaali’de suların hala bulanık akması sebebiyle vatandaşlar duruma büyük tepki gösterdi.

 

 

Bulaşık bile yıkanmaz

 

Karasu Haberleri ve Karasu Cihan Haber Whatsapp ihbar hattına çektiği videoları gönderen Karasulu bir esnaf ise ilçede yaşanan durumu gözler önüne serdi. Çeşmeden aldığı suyu videoya kaydeden esnaf, “Sel felaketinden sonra arıtma tesisinin kullanılamaz hale geldiğini biliyorduk. Ancak aylardır bir çözüm bulunamadı. Esnaf ve vatandaş olarak SASKİ’yi arayarak ihbarda bulunuyoruz fakat en ufak bir çalışma yok. Bir değişiklik yok. Ben bu suyu bulaşık yıkarken bile kullanamam, müşterime bu suyla yıkadığım ürünleri nasıl yedireyim?” dedi.

 

 

Sesimizi duyuramıyoruz

 

Yine Karasu Haberleri ve Karasu Cihan Haber Whatsapp ihbarı hattına fotoğraf gönderen başka bir vatandaş ise, “Aracımıza aldığımız benzin pis olsa hemen gideriz mahkemeye veririz. Üstüne birde kavga ederiz. Yetkililer tarafından ‘içilebilir su’ olarak belirtilen bu su iki aydır pis akıyor. Fakat kimse mahkemeye başvuramıyor. Neden yasal bir hakkımız yok? Biz, iki gün geç fatura ödesek gelip keserler, icra yaparlar ama biz hakkımızı arayınca görüşebilecek kimseyi bulamıyoruz. Lütfen bu insanların sesini duyurun” ifadelerini kullandı.

HABER: Cihan Emre

 

 

Siz de haber değeri olduğunu düşündüğünüz fotoğraf ve haberleri WhatsApp ihbar hatlarımıza gönderebilirsiniz.

Karasu Haberleri WhatsApp ihbar hattı: 0542 232 54 54

Karasu Cihan Haber WhatsApp ihbar hattı: 0541 686 14 77