Ülke genelinde çok sayıda üyesi bulunan ve hemen hemen her ilde etkinlik düzenleyen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu ekibinin Karasu grubu, Pazar günü görülmeye değer bir program gerçekleştirdi. Karasu Sahil Park’ta toplanan onlarca bayan, bisikletleriyle birlikte Batı Karadeniz Caddesi üzerinden limana gitti. Burada yaklaşık 10 dakika mola veren kalabalık ekip, Yenimahalle’ye giderek nehir kenarında çay içti. Sadece çocuk ve kadınlardan oluşan bisikletli grup, aynı güzergahtan Sahil Park’a geri dönerek etkinliği tamamladı. Bayan ve çocuklara, Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri de, etkinlik boyunca eşlik etti ve grubun yol güvenliğini sağladı. Karasu’da ilk kez düzenlenen etkinliğe ilginin yoğun olduğu görülürken, organizatör Hatice Kaya, bu etkinliği geleneksel hale getirip her yıl düzenlemeyi düşündüklerini belirtti.

 

Bisiklet yolu istiyoruz

 

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Karasu Organizatörü Hatice Kaya “Bugün, sosyal tabanlı kadınlara özgü bir hareketin Karasu etkinliğini gerçekleştirdik. Karasulu kadınlar bir araya gelerek, hiçbir siyasi, vakıf veya kurum altında olmadan kadın dayanışmasını gözler önüne sermek istedik” dedi. Kaya, sözlerini “Amacımız, ilk olarak Karasu’da olmayan bisiklet yolunun yapılmasına dikkat çekmek. Sahil yolumuz ve ilçe merkezi buna müsait, tatil ilçesiyiz ama bir bisiklet yolumuz yok. Diğer amacımız da, evlerdeki kadınları dışarıya çıkartmak ve çocuklu kadınları bisiklete teşvik etmek” diyerek tamamladı. Kaya öncülüğünde bisikletlerini ve kıyafetlerini çiçek ve balonlarla süsleyen onlarca bayan ve çocuk, ekip otoları güvenliğinde Sahil Park’tan pedal çevirmeye başladı. Grubun, seyir halindeki görüntüleri ise çevreden meraklı gözlerle bakılmasına neden oldu.

 

Bisiklet hayattır

 

Organizasyona katılım gösteren bayanlardan Lale Turhan, ise “Güzel bir havada, güzel bir organizasyon oldu. Katılmamak mümkün değildi. Amacımız farkındalık oluşturmak. Karasu’da olmayan bisiklet yoluna kavuşmak istiyoruz. Kurallara uyarak, kimseyi tehlikeye atmadan bisikletlerimizi sürmek istiyoruz. Dikkat çekmek istediğimiz konu; bisiklet hayattır, bisikletlerin benzini bitmez. Bisikletteyken gökyüzüne bakmak ücretsizdir. Bisiklet özgürlüktür ve özgürlük çok ucuzdur” şeklinde konuştu. Organizasyonun en küçük katılımcılarından olan Ecrin Yıldırım ise “İlk defa böyle bir organizasyona katıldım. Çok güzel geçti, çok heyecan verici bir etkinlik. Çok mutluyum. Etkinliği annem söyledi, hiç düşünmeden katıldım. Bir kez daha katılacağım” ifadelerini kullandı.

 

 

HABER: Nevtan Angün  /  FOTOĞRAFLAR: Esra Aydın