Ata İttifakı içinde yer alan Zafer Partisi Sakarya Milletvekili Aday Adayı Muhammet Cüneyt Sarımert, adaylık sürecini Güler Çınasoğlu’na değerlendirdi. Karasu’da doğduğunu ve 1987 doğumlu olduğunu söyleyen Sarımert, Ankara’da büyüdüğünü, ilk, orta ve yüksek öğrenimini Ankara’da tamamladığını sözlerine ekledi. Sarımert, hala ikinci üniversite okuyarak eğitim hayatına devam ediyor.

TEKLİF İLDEN GELDİ

Siyasete girmek benim için de sürpriz oldu diyen Sarımert, “İl Başkanlığı’nın böyle bir teveccühü oldu. Böyle bir teklif gelince ben de Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi Zafer Partisi’yle bu yolu yürümeye karar verdim” dedi. Bir milletvekilinin nasıl olması gerektiğine değinen Sarımert, “Milletvekili her şeyden önce entelektüel birikimi olan biri olmalı. Yüce mecliste Türk milletini temsil edeceği için milli değerlerden, ulusal egemenlikten, Atatürk çizgisinden taviz vermeyen biri olmalı” dedi.

ADAYLIĞIMDA İDDİALIYIM

“Ne yazık ki her vekilde, her partide saydığımız bu özellikler yok” diyen Sarımert, “hdp gibi, hüda par gibi partilerin olduğu yerde bunları beklemekte doğru olmaz aslında. Ama biz böyle olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Zafer Partisi’nin bu kriterlerine uygun vekiller çıkardığını da söyleyen Sarımert, “Ben Karasu’da böyle bir vekil olacağım ve mecliste milletimizi de en iyi şekilde temsil edeceğim. Adaylığımda da iddialıyım” sözlerini kullandı.

İKİ UCU BÖLÜCÜ DEĞNEK

Saha çalışmalarına başladıklarını belirten Sarımert, “Cumhurbaşkanı Adayımız Sinan Oğan’a karşı çok güzel bir teveccüh var. Özellikle MHP’ye gönül vermiş vatandaşlarımız büyük bir ilgi gösteriyor. Türk milletçiliği birçok kişi için önemli. Oğan’da liyakat sahibi, iyi bir eğitim almış Türkiye’yi devlet adamı ağırlığı ile ulusal ve uluslararası arenada çok iyi temsil edecektir. Vatandaş hdp ve hüda par arasına sıkışmış iki ucu bölücü değneğe mahkum kalmayacak. Sandığa da bunu düşünerek gidecek” dedi.

TAVİZ VERMEYİZ

Sarımert, “Karasu sanayi ile turizm arasında yıllarca gel git yaşadı. Tarımda zaten sorunlar var. Şehir kendi içerisinde ikilem yaşıyor. Sportif faaliyetler ve sanat etkinlikleri tatmin edici ölçüde değil. Bunlarla alakalı çalışma yapmak hedeflerimiz arasında” dedi. Açıklamasında seçmene de seslenen Sarımert, “Kimse Cumhuriyetin kuruluş esaslarından, Atatürk çizgisinden, Türk milliyetçiliğinden, devletimizin bağımsızlığından, bölünmez bütünlüğünden taviz vermemeli” diye konuştu.

ÜLKENİN BÖLÜNMEZLİĞİ

Zafer Partisi Sakarya Milletvekili Muhammet Cüneyt Sarımert, “Bu yolda, ülkenin bölünmezliği, cumhuriyetin kuruluş esasları esastır. Karasulu genç kardeşlerimiz de bu çizgiden ayrılmamalı. Devletimizi ayakta tutacak yegane unsur budur. Erdoğan gitsin kim gelirse mantığı yanlıştır. Türkiye bu kadar değersiz değildir” açıklamasında bulundu.

Güler Çınasoğlu’nun haberi...