-

LUNAPARK ve SOSYETE PAZARI'NIN TAHLİYE KARARI DURDURULDU (izle):

...

Karasu sahilinde Plaj Caddesi üzerinde yaklaşık 35 yıldır hizmet veren lunapark ve sonradan açılan Sosyete Pazarı için Karasu Belediyesi tarafından tahliye talebinde bulunuldu. Belediye tarafından yapılan açıklamada Karasu Yaşam Projesi inşaatı nedeniyle lunaparkın ve Sosyete Pazarı’nın, bu yaz hizmet vermeyeceği belirtilmişti.

TAHLİYE İŞLEMİ BAŞLADI

Lunapark işletmecileri ise mahkemeyi durdurma kararlarının bulunduğu ve bu yaz sezonunda da hizmet vermeye devam edeceklerini ifade etmişti. Belediye’nin tahliye talebine Karasu Kaymakamlığı, mevzuat doğrultusunda onay verdi.

11 Haziran Cuma günü, Belediye ekipleri polis ve bekçilerin eşliğinde tahliye işlemini başlatmak için lunapark alanına geldi. Ekipler, burada lunapark personeli ve bu alanda yer alan işyeri sahiplerinin itirazıyla karşılaştı.

Karasu İlçe Emniyet Müdürü Halil Akyol, Karasu Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Turan Yazıcı ve Karasu Belediyesi Zabıta Müdürü Talat Kaptan da lunapark alanına gelerek işletmecilerle görüştü. Akcan Lunapark işletmecisi Melih Kavaklı, mahkeme kararını göstererek tahliyeye engel olmak istedi.

HUKUKSUZLUK!

Belediyeye ait kamyon ve iş makinasının söküm işlemi için alana girmesini hukuksuzluk olarak gösteren Kavaklı, “İki kez açılan davaya biz de iki kez yürütmeyi durdurma kararı aldırdık. Bu söküm ve tahliye işlemi yapılamaz. Hukuksuzluk yapılıyor” dedi.

Yer sahibi Karasulu İşadamı Kemal Ekşi, Belediye avukatıyla görüşerek “Beş bin 700 metre karelik araziyi devletten kiraladık ve bedelini ödedik. Pandemi nedeniyle işletme kapalıydı. Burasının söküm işlemi bile bir ay sürer. Elimizde mahkeme kararı var. Tarafımıza bir yıl daha sözleşme sözü verildiği için söküm işlemi yapılmadı. Kimse hukuksuzluk yapmasın” diyerek tepki gösterdi.

MAHKEME KARARI, TAHLİYEYİ DURDURDU

İşyeri sahipleri ile ekipler arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşansa da Akcan Lunapark işletmecileri tarafından açılan dava sonucu Sakarya 2.İdare Mahkemesi’nce 11 Haziran Cuma günü verilen yürütmeyi durdurma kararı gereği tahliye işlemi yapılamadı. Karar üzerine ekipler alandan ayrıldı.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.