KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün’ün haberi

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Karasu’da fidan dikildi. Kızılcık Mahallesi yolu üzerinde geçtiğimiz yıllarda oluşturulan 15 Temmuz Demokrasi Ormanı’nda düzenlenen programda şehitler anısına bir kez daha çam fidanı dikildi ve fidanlara su verildi. Protokolün ardından ilçe basını temsilcileri de fidan dikiminde bulundu.

 

Programa Kaymakam Aziz Mercan, Emniyet Müdürü Hakan İzmir, Yazı İşleri Müdürü Turan Yüzücü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, İlçe Tarım Müdürü Yutkun Cabak, Kızılcık Muhtarı İsmail Hakkı Topaloğlu, Karasu Orman İşletme Müdür Yardımcısı Hale Özdemir ve işletme personeli katıldı.

 

Etkinlik öncesi günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, “FETÖ’cü kalkışmanın devlet düzenini, Cumhuriyet’i, devleti ve devlet kurumlarını ortadan kaldırmaya yönelik kalkışmanın dördüncü yıldönümünde, 15 Temmuz günü hayatını kaybeden 251 şehidimizin anısına fidan dikerek onları bir kez daha ölümsüzleştirmeyi amaçladık” dedi.

 

BİR KAHRAMANLIK SAYFASI DAH

 

Türk Milleti, ülkesi ve demokrasi için hayatlarını kaybeden o kahramanları unutmayacaktır. Şehitlerimize rahmet, ailelerine sabır ve 2 bin 194 gazimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz” diyen Mercan, “Onların milletin bekası, geleceği ve demokrasi için verdikleri mücadeleyi Türk Milleti asla unutmayacak” şeklinde konuştu.

 

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, “Tarihteki bu olay da bize milli birlik ve beraberliğimizin önemini ortaya koyma fırsatı verdi. Bu kahramanlık sayfasını, tarihimizin şerefli sayfaları arasına ekliyoruz” ifadelerini kullanarak konuşmasını tamamladı.

 

PROGRAMA AİT FOTOĞRAFLAR: