Bazı mahallelerde “Hükümet belediyesi olunmazsa yatırım gelmez, hizmet yapılamaz, ödenek gelmez” sözlerinin sıkça kullanıldığını ve halkı bu yolla tehdit ettiklerini söyleyen İYİ Parti Karasu Belediye Başkan Adayı Hasan Sarıoğlu, “Bu söylem halkı kandırmaktır, tehdit etmektir. İktidar belediyesi olmayan il ve ilçelerdeki hizmet nereden geliyor? Yatırımlar nasıl yapılıyor peki? Buna yanıt versinler” dedi.

Sarıoğlu, “Arkasına iktidarın adını alarak koltuklarında oturanlar son 5 yılda Karasu’ya hangi yatırımı getirebilmiş? İktidarın gücü olmadan yapılabilen hangi hizmeti yapabilmiş? Dalgakıranlar duruyor, 2019 yılında vaad ettikleri 20 projenin 3-5’i hariç hiçbiri yapılamadı. İlçe merkezindeki 2-3 caddenin bisiklet yolu, kaldırımı, direği, ağacı mı iktidar gücüyle yapıldı? Bunlar en basit hizmetler. Onda da esnafı karşılarına aldılar, kendi genel başkanlarına zarar verdiler. Bu mu gönül belediyeciliği?” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin pek çok yerinde hükümet ile aynı partiden olmayan ve çok iyi hizmet yapabilen il ve ilçelerin olduğuna dikkat çeken Hasan Sarıoğlu, “Vatandaşa bir kamyon, kepçe gönderemeyen, kendi partisinden değil diye doğalgazını bağlamayan, evinin önünü asfaltlamayan bir yönetim ne hükümetin ne de iktidarın gücüyle halkı tehdit edemez. Yetki bize verildiğinde nasıl hizmet edilir, gönüllere nasıl girilir en iyi şekilde Karasu bunu görecek” diyerek sözlerini tamamladı.

İYİ Parti Karasu Basın Servisi