Av yasağı 1 Eylül itibariyle kalktı ve balıkçılar denize açılmaya başladı. Balıkçıların tezgahları ise balıklarla doldu taştı. Karadeniz Balık Evi işletmecilerinden Abdullah Cengiz, “Şu an palamut sezonu ama Karadeniz’de palamut çok fazla yok. Tezgahlarımızda palamutun yanı sıra, hamsi, barbun, mezgit, istavrit, çinekop, lüfer ve kalkan mevcut” ifadelerini kullandı.

GÜNLÜK TAZE BALIK

Bu sezonun revaçta olan balıklarının ise hamsi, mezgit, istavrit ve barbun olduğunu belirten Cengiz, hamsinin bol miktarda olduğunu ve Yeni Mahallesi’nde güzel barbunun çıktığını söyledi. Balıkların günlük taze olarak tezgahlarda yer aldığını söyleyen Cengiz, günlük fiyat vermenin ise mümkün olmadığını sözlerine ekledi. Cengiz, “Bir balık çok çıkarsa fiyat düşer, az çıkarsa fiyat yükselir. Bu bizim elimizde değil. Bizler elimizden geldiğince halkımıza uygun, güzel ve kaliteli balık yedirmenin peşindeyiz. Amacımız para kazanmak değil, kaliteyi ucuza yedirmek” diye konuştu.

AİLE SALONU

“Elimizden geldiği kadar Karasu’muzun öz balıklarını satmaya çalışıyoruz” diyen Cengiz, “İşletmemizde aile salonumuzda mevcut. İster çiğ ister pişmiş, vatandaşın her türlü talebine cevap veriyoruz. Ayrıca balıklarımızı ev usulü pişiyoruz. Defalarca aynı yağı kullanarak balıklarımızı pişirmiyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile mekanımıza gelebilirler” dedi. Alo sipariş hattını da kullandıklarını belirten Cengiz, “0533 509 16 54 ve 0537 504 31 54 numaralarından bizleri arayarak sipariş verebilir balıklarını hazırlatabilirler. Biz size bir telefon kadar yakınız” dedi.

Güler Çınasoğlu’nun haberi